Trumps innreiseforbud gikk på et sviende nederlag. Slik kan han få viljen sin likevel

Trump-administrasjonen vurderer tre forskjellige rettspor - men kan også velge å komme med en ny presidentordre tidlig denne uka.  Her er fallgruvene han i så fall må unngå. 

HARD NØTT: USA-president Donald Trump gikk på en smell med innreiseforbudet han presenterte 27.januar. Foto: REUTERS/Joshua Roberts
HARD NØTT: USA-president Donald Trump gikk på en smell med innreiseforbudet han presenterte 27.januar. Foto: REUTERS/Joshua Roberts Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Donald Trump gikk på en smell med en av sine første store handlinger som USAs president, da innreiseforbudet han har innført for sju land ble stanset av amerikansk rettssystem.

Nå vil Trump-administrasjonen vurdere tre ulike rettspor for å se om de kan få gjeninnført innreiseforbudet.

Det opplyste Trump-rådgiver Stephen Miller søndag, ifølge Washington Post.

Det første alternativet er en såkalt «en banc»-høring, hvor de får ankedomstolen til å vurdere saken på nytt med hele 11 dommere i stedet for tre.

Komplisert prosess

Det er imidlertid en litt komplisert prosess, da et flertall av dommerne i ankedomstolen må godkjenne en slik ny runde.

Et annet alternativ er derfor å kjøre hele saken gjennom rettsystemet på et lavere nivå - og ikke bare få en rettslig vurdering av spørsmålet om en midlertidig opphevelse av innreiseforbudet.

Det betyr at Trump-administrasjonen bare lar det gå at ordren er blitt midlertidig stanset, og heller satser alt på at de vinner hovedsaken som skal gå i distriktsdomstolen i Washington Seattle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer