Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trumps jukselapp avslørt: «Jeg hører dere»

- Ideene hans er så latterlige at han trenger noen som kan gi ham en lapp for å minne ham på å ha følelser.

LAPPEN: De fem punktene skrevet ned på papirlappen har skapt en storm av reaksjoner i USA: Foto: Reuters
LAPPEN: De fem punktene skrevet ned på papirlappen har skapt en storm av reaksjoner i USA: Foto: Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Onsdagens presidentmøte med ofre og pårørende etter den foreløpig siste skoleskytingen i USA, fikk stor oppmerksomhet både blant pressen og i sosiale medier. Men mest fokus var det likevel Donald Trumps lille lapp som fikk.

«1. Hva ønsker dere at jeg helst skal vite om det dere opplevde. 2. Hva kan vi gjøre for at dere skal føle dere trygge. 4. Ressurser? Ideer? ​5. Jeg hører dere» var noe av det man kunne lese på lappen, etter at flere fotografer la merke til presidentens notater og sikret seg bilder av dem.

NOTATER: Trumps notater blir kraftig diskutert i sosiale medier. Foto: Reuters
NOTATER: Trumps notater blir kraftig diskutert i sosiale medier. Foto: Reuters Vis mer

Etter skoleskytingen i Parkland, Florida hvor 17 mennesker ble drept, har landets våpenpolitikk nok en gang blitt diskutert. Flere tusen fortvilte skoleelever, foreldre og andre protesterte lørdag i Florida mot Donald Trump og alle andre politikere med bånd til våpenlobbyen.

Men etter onsdagens samling var det presidentens empatiske evner som ble mest omdiskutert.

MEDFØLELSE: Presidenten uttrykte sin dypeste medfølelse under møtet med pårørende og offer etter skytingen i Florida. Foto: Reuters
MEDFØLELSE: Presidenten uttrykte sin dypeste medfølelse under møtet med pårørende og offer etter skytingen i Florida. Foto: Reuters Vis mer

Og selv om Trump ifølge CNN tilsynelatende ikke tok i bruk jukselappen han hadde med på scenen under møtet, lot ikke reaksjonene vente på seg.

- Latterlig

Ikke overraskende, var Hillary Clintons politiske rådgiver, Adam Parkhomenko, en av dem som var tidlig ute på Twitter med sin respons på presidentens lapp.

- Trump tar med seg notater til et pårørendemøte om skytingen. Siste punkt er «Jeg hører dere», skriver rådgiveren med en tydelig kritisk undertone.

Filmprodusent Judd Apatow, som står bak flere kjente komedier, legger heller ikke skjul på hva han mener om presidentens notater.

- Ideene hans er så latterlige at han trenger noen som kan gi ham en lapp for å minne ham på å ha følelser. Vi må stemme ut alle disse folkene, skriver han på Twitter.

Begge får støtte fra komiker og forfatter Sarah Cooper, som mener at ingenting sier Donald Trump mer enn en lapp der presidenten minnes på at han lytter.

- I dyp sorg

Presidenten selv uttrykte imidlertid sin dypeste medfølelse fra scenen, selv uten å ta i bruk lappen.

- Jeg er i dyp sorg, og for meg er det ingenting verre som kunne skjedd enn det dere nå går gjennom. Takk for at dere åpner dere her i dag. Verden følger med, og vi skal løse dette, sa presidenten, og viste til våpensituasjonen i USA.

Trump har så langt ikke respondert på de mange meldingene om lappen han tok med til møtet. På hans egen Twitter-konto skriver han imidlertid følgende etter møtet:

"Jeg vil alltid huske tiden jeg tilbragte med de modige studentene, lærerne og familiene i dag. Så mye kjærlighet midt oppi så mye smerte. Vi må ikke skuffe dem. Vi må holde barna våre trygge!!"

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!