Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trumps justisminister vil endre Russland-uttalelse til Senatet

USAs justisminister Jeff Sessions vil mandag levere inn en endret forklaring til Senatet om sin kontakt med Russlands ambassadør før valget i fjor.

MØTTE AMBASSADØR: USAs nye justisminister, Jeff Sessions (t.v.) sammen med president Donald Trump. Foto: REUTERS/Kevin Lamarque
MØTTE AMBASSADØR: USAs nye justisminister, Jeff Sessions (t.v.) sammen med president Donald Trump. Foto: REUTERS/Kevin Lamarque Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Demokratene krevde fredag at Sessions skulle vitne på nytt for Senatets justiskomité, men dette ble avvist av komiteens republikanske leder Chuck Grassley. De ni demokratene i komiteen mener mange spørsmål fortsatt står ubesvart.

Talsmann Peter Carr sier Sessions også vil ta for seg spørsmålene fra demokratene og levere et skriftlig svar.

I høringen før han ble godkjent avviste Sessions å ha hatt kontakt med representanter for russiske myndigheter, men Washington Post avslørte nylig at han snakket med ambassadør Sergej Kisljak to ganger.

Sessions har erklært seg inhabil i granskingen av påståtte forbindelser mellom Russland og Donald trumps valgkampapparat. Nå mener mange at det likevel ikke er tilstrekkelig avstand mellom Sessions og undersøkelsen, ettersom en av hans underordnede skal lede granskingen.

Fra demokratisk hold har det kommet krav om at Sessions må gå, noe som bidro til at Trump sier det pågår en «heksejakt» på Sessions.

Tidligere har sikkerhetsrådgiver Michael Flynn måttet trekke seg for ikke å ha vært åpen om sine russiske kontakter.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media