Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Det amerikanske valget:

Trumps kampanjesjef klager over manglende støtte. - Varmer opp til å skylde på hverandre

- Et mulig bekymringsfullt tegn for Det republikanske partiet, skriver storavis.

MANGLER STØTTE: Trumps kampanjesjef, Kellyanne Conway, peker på problemet Trump har slitt med denne valgkampen: Han mangler støtten fra eget parti.  Gerald Herbert / AP / NTB Scanpix
MANGLER STØTTE: Trumps kampanjesjef, Kellyanne Conway, peker på problemet Trump har slitt med denne valgkampen: Han mangler støtten fra eget parti.  Gerald Herbert / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Meningsmålingseksperten Kellyanne Conway fikk tidligere høst æren for Trumps endrede politiske kurs. I august hentet Trump inn den republikanske rådgiveren som sjef for kampanjen, etter dårlige målinger i flere viktige vippestater.

I et ferskt valgdagsintervju er ikke Conway særlig optimistisk med tanke på republikansk seier. Til NBC sier hun at «det er tidligere presidenter som ikke stemmer på oss», og at:

- Trump har ikke hatt den fulle støtte fra det republikanske valgapparatet, sier Conway i et intervju med NBCs Chuck Todd.

Like etter intervjuet tvitrer Conway en utdypning:

- Dette handler om at republikanske topper skryter av at de stemte på en tredjepartiskandidat eller ikke krysset av på toppkandidaten (Trump journ. anm).

Washington Post, med den blant andre den anerkjente journalisten David A. Fahrenthold, skriver at kampanjesjefen uttaler seg sånn på valgdagen, er et mulig bekymringsfullt tegn.

Washington Posts Chris Cillizza skriver på Twitter at Conway er i ferd med å varme opp til en skylde på hverandre-øvelse.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!