Mellomvalg i USA

Trumps kandidat har en lastebil så han kan «samle ulovlige innvandrere og kjøre dem hjem selv»

Det kan være duket for høstens heftigste guvernørvalg i USA når den Trump-støttede republikaneren, Brian Kemp, skal kjempe mot den første kvinnelige afroamerikanske guvernørkandidaten, Stacey Abrams, i Georgia.

USA: Guvernørkandidat i delstaten i Georgia i USA, Brian Kemp, skaper overskrifter med denne utradisjonelle kampanjefilmen. Video: Kemp for Governor Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): - Jeg er så konservativ at jeg vil sprenge offentlig forbruk, sier Kemp i en av sine svært kontroversielle reklamevideoer, som bidro til å sikre ham nominasjonen.

I den samme videoen poserer NRA-medlemmet Kemp også med et lite arsenal av våpnene sine.

- Ingen skal få ta dem, sier den republikanske guvernørkandidaten i George.

Så setter han setter seg inn i sin svære pick-up, en Ford F350.

- Jeg har en svær bil i tilfelle jeg trenger å samle inn ulovlige innvandrere og kjøre dem hjem selv, sier Kemp.

I en annen video retter Kemp en hagle mot en ung mann som angivelig er interessert i et stevnemøte med en av døtrene hans.

Denne uka vant Kemp Republikanernes nominasjonsvalg for å bli partiets guvernørkandidat mot etablissementets kandidat, Casey Cagle etter å ha fått støtte fra president Donald Trump. Selv karakteriserer han seg som en «politisk ukorrekt konservativ».

Første noensinne

Det betyr at han møter Demokratenes kandidat Stacey Abrams, i det som kan bli en av høstens heftigste guvernørvalg i USA. Hun er den første kvinnelige, afroamerikanske kandidaten noensinne.

Begge må nå forsøke å nå den voksende gruppa av moderate velgere i den tradisjonelt republikanske delstaten.

- Vi trenger ikke den radikale venstresiden til å fortelle oss hvordan vi skal leve, tilbe og oppdra familiene våre, sa Kemp da seieren i primærvalget var et faktum, ifølge New York Times.

MOTKANDIDAT: Stacey Abrams er Demokratenes kandidat i guvernørvalget i Georgia i høst. Foto: AP Photo/John Amis, File
MOTKANDIDAT: Stacey Abrams er Demokratenes kandidat i guvernørvalget i Georgia i høst. Foto: AP Photo/John Amis, File Vis mer

Dagen etter seieren ble han gratulert av president Donald Trump.

- Gratulerer til Brian Kemp for din veldig store seier i Georgia i går kveld. (...) Gå nå ut og vinn mot den «åpne grenser, kriminalitetselskende» motstanderen Demokratene har gitt deg, skriver presidenten på Twitter.

Før Kemps seier med Trumps støtte, lekket noen ut et opptak av Kemps hovedmotstander, Cagle, som har vært viseguvernør siden 2007.

- Primærvalget har blitt en test av hvem som har størst våpen, hvem som har den største lastebilen, og hvem som vil være galest, sier Cagle i opptaket.

Støtte fra Trump

Demokratene har ikke vunnet et guvernørvalg i Georgia siden 1998. Abrams har drevet primærvalgkamp som en tydelig venstreorientert stemme, som har kritisert andre Demokrater for å tilpasse sitt budskap til delstatens konservative velgere på landsbygda.

Republikanerne holder vanligvis et solid grep om Georgia. Men i Trumps tidsalder ser spesielt mange kvinner i forstedene ut til å stemme demokratisk. Det kan tvinge Republikanerne til å måtte bruke penger på å bevare kontrollen i en delstat som tidligere har vært trygg grunn, skriver New York Times.

Etablissementet i Det republikanske partiet frykter imidlertid at støtten fra Trump kan gjøre det vanskelig å vinne selve valget fordi presidenten er så kontroversiell blant mer moderate velgere enn kjernevelgerne som stemmer i et primærvalg.

De siste månedene har Trump, ifølge Washington Post, sendt ut en offentlig støtte til kandidater i 14 primærvalg i ulike delstater. Ni av kandidatene, som allerede har hatt sine valg, har vunnet sine nominasjoner. Det tar Trump gjerne æren for.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer