Trumps kandidat til USAs FN-ambassadør trekker seg

Heather Nauert trekker sitt kandidatur til å bli USAs neste FN-ambassadør etter Nikki Haley.

TREKKER KANDIDATUR: Heather Nauert (t.v.) trekker sitt kandidatur til å bli USAs FN-ambassadør. Her sammen med utenriksminister Mike Pompeo. Foto: Brendan Smialowski/Pool via REUTERS/File Photo
TREKKER KANDIDATUR: Heather Nauert (t.v.) trekker sitt kandidatur til å bli USAs FN-ambassadør. Her sammen med utenriksminister Mike Pompeo. Foto: Brendan Smialowski/Pool via REUTERS/File PhotoVis mer

Den tidligere reporteren for Fox News, som i dag er talskvinne for USAs utenriksdepartement, kunngjorde lørdag at hun ikke lenger er aktuell for ambassadørposten.

– De siste to månedene har vært krevende for min familie, og derfor er det i min families beste interesse at jeg trekker meg, sier Nauert i en uttalelse.

Nauert ble nominert av president Donald Trump, som hyllet henne da han kunngjorde hennes kandidatur: Presidenten sa hun har vært «en støttespiller lenge – virkelig strålende». Kritikere har vært skeptiske til hennes manglende utenrikspolitiske erfaring før hun ble talskvinne for utenriksdepartementet for to år siden.

48-åringen kom til departementet fra jobben som nyhetsanker for Fox News. Til reportere har Trump beskrevet Nauert som «veldig talentfull» og «veldig smart». Før hun startet i Fox News jobbet hun to år i ABC News.

Nauert vakte reaksjoner da hun trakk fram D-dagen – de alliertes landgang i det nazi-okkuperte Frankrike i 1944 – i en kommentar om det «sterke forholdet» mellom USA og Tyskland.