Trumps kandidat til USAs FN-ambassadør trekker seg

Heather Nauert trekker sitt kandidatur til å bli USAs neste FN-ambassadør etter Nikki Haley.

TREKKER KANDIDATUR: Heather Nauert (t.v.) trekker sitt kandidatur til å bli USAs FN-ambassadør. Her sammen med utenriksminister Mike Pompeo. Foto: Brendan Smialowski/Pool via REUTERS/File Photo
TREKKER KANDIDATUR: Heather Nauert (t.v.) trekker sitt kandidatur til å bli USAs FN-ambassadør. Her sammen med utenriksminister Mike Pompeo. Foto: Brendan Smialowski/Pool via REUTERS/File Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den tidligere reporteren for Fox News, som i dag er talskvinne for USAs utenriksdepartement, kunngjorde lørdag at hun ikke lenger er aktuell for ambassadørposten.

– De siste to månedene har vært krevende for min familie, og derfor er det i min families beste interesse at jeg trekker meg, sier Nauert i en uttalelse.

Nauert ble nominert av president Donald Trump, som hyllet henne da han kunngjorde hennes kandidatur: Presidenten sa hun har vært «en støttespiller lenge – virkelig strålende». Kritikere har vært skeptiske til hennes manglende utenrikspolitiske erfaring før hun ble talskvinne for utenriksdepartementet for to år siden.

48-åringen kom til departementet fra jobben som nyhetsanker for Fox News. Til reportere har Trump beskrevet Nauert som «veldig talentfull» og «veldig smart». Før hun startet i Fox News jobbet hun to år i ABC News.

Nauert vakte reaksjoner da hun trakk fram D-dagen – de alliertes landgang i det nazi-okkuperte Frankrike i 1944 – i en kommentar om det «sterke forholdet» mellom USA og Tyskland.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer