Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trumps kommunikasjonsdirektør går av

Uklart hvorfor Hope Hicks slutter.

GÅR AV: Hope Hicks går av som kommunikasjonsdirektør for Det Hvite Hus. Foto: Leah Millis/Reuters/Scanpix
GÅR AV: Hope Hicks går av som kommunikasjonsdirektør for Det Hvite Hus. Foto: Leah Millis/Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hope Hicks, som har vært kommunikasjonsdirektør for Det Hvite Hus, går av, melder blant andre New York Times, som også skriver at Hicks forlater jobben i løpet av de nærmeste ukene.

29-åringen ble en del av Donald Trumps kampanje i 2016, og hadde da ingen politisk erfaring, skriver avisa.

Hicks har lenge vært en av Donald Trumps nære medarbeidere, og regnes for å være en av de viktigste personene i den indre sirkelen til president Donald Trump.

Hvorfor hun trekker seg er uklart, skriver NTB, men nyheten kommer dagen etter at hun ble intervjuet i ni timer av et panel i etterretningskomiteen i Representantenes hus.

Komiteen står for en av granskingene av mulig kontakt mellom Trumps folk og Russland.

Hun erkjente overfor panelet at hun ved enkelte tilfeller har fortalt «hvite løgner» for Trump, men at hun ikke har løyet om noe som er relevant for Russland-etterforskningen.

Trumps pressesjef Sarah Huckabee Sanders Sanders avviser imidlertid ifølge Reuters at dette er årsaken til at Hicks trekker seg.

Hicks har bakgrunn fra PR-bransjen og modellyrket. Hun har hatt et nært forhold til Trump-familien og har tidligere vært rådgiver for presidentens datter Ivanka Trump.

Hicks entret politikken for første gang som talsperson for Donald Trumps valgkampapparat.

29-åringen er den fjerde kommunikasjonsdirektøren i Det hvite hus siden Donald Trump tiltrådte som president. Hennes forgjenger Scaramucci hadde stillingen i under to uker før han fikk sparken etter å ha skjelt ut to av Trumps daværende rådgivere.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!