DIREKTE: Pressekonferanse i Det hvite hus etter at Trump sparket kommunikasjonssjef Anthony Scaramucci etter bare ti dager. Video: AP Vis mer

Anthony Scaramucci

Trumps kommunikasjons­sjef sparket fra jobben etter ti dager

Anthony Scaramucci fjernes

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): New York Times melder at Anthony Scaramucci, president Donald Trumps svært kontroversielle og nyansatte kommunikasjonssjef, fjernes fra jobben.

Det hvite hus bekrefter avgangen i en pressemelding kort tid etter at nyheten ble kjent.

- Anthony Scaramucci vil forlate rollen som kommunikasjonsdirektør i Det hvite hus. Mr. Scaramucci mente det var best å gi stabssjef John Kelly blanke ark og muligheten til å bygge sin egen stab. Vi ønsker ham lykke til, skriver Det hvite hus.

Det tyder på at Scaramucci vil forlate Det hvite hus for godt. Pressetalsperson i Det hvite hus, Sarah Huckabee Sanders bekrefter på en pressekonferanse at Scaramucci ikke lenger har en stilling i Det hvite hus.

- Fjernet av den nye stabssjefen

HYLLER TRUMP: Trumps ferskeste medarbeider, Anthony Scaramucci, hyllet sjefen under hans første pressekonferanse. - Presidenten er genuint et herlig menneske, sa han. Video: CNN Vis mer

Det skal ha vært Trumps nye stabssjef, John Kelly, som ytret ønsket om å få Scaramucci fjernet som kommunikasjonssjef.

Det etter at Scaramucci blant annet kalte tidligere stabssjef Reince Priebus en «jævla paranoid schizofren» og at rådgiver Steve Bannon er en person «som forsøker å suge seg selv»

- Presidenten følte at Anthonys kommentarer var upassende for en i hans posisjon. Vi ville ikke legge den byrden general Kelly. Vi har gjort det klart de siste dagene at general Kelly har full autoritet i Det hvite hus og at alle ansatte svarer til ham, sier hun.

Hun sier videre at Scaramucci og Kelly kom til felles enighet.

Kelly, som kom fra rollen som sikkerhetsminister og er general, hadde sin første arbeidsdag som stabssjef i dag.

- Han endrer allerede kulturen her, sier en ansatt om den nye sjefen til Politico.

Ifølge CNN skal ikke Kelly ha hatt tillit til Scaramucci. CBS News melder at Scaramucci ble eskortert vekk fra Det hvite hus tidligere i dag etter sparkingen.

Fjernet sentrale personer

Det skjer etter at Scaramucci selv var sterkt delaktig i at den forrige stabssjefen, Reince Priebus, ble fjernet.

Scaramucci ble ansatt som kommunikasjonssjef i Det hvite hus 21. juli i år, altså for ti dager siden. Ansettelsen av finansmannen førte til at pressetalsmann Sean Spicer sluttet på dagen.

Fjerningen av Scaramucci skjer samme dag som president Donald Trump benektet at det er kaos i Det hvite hus.

I dagene etter at han ble ansatt har Trumps hvite hus framstått som enda mer kaotisk enn vanlig.

Også på det personlige plan har det vært en kaotisk uke for 53-åringen.

For en uke siden fødte kona hans Deidre Ball Scaramucci parets andre barn. Ektemannen var selv i i delstaten Vest-Virginia med Donald Trump, og gikk altså glipp av sin egen sønns fødsel. Like før, mens kona var gravid i den niende måneden, søkte hun også om å få skille seg fra den nå sparkede kommunikasjonssjefen.

- Jævla paranoid schizofren

Deretter sluttet også Trumps stabssjef Reince Priebus i jobben etter at Scaramucci omtalte ham som psykisk syk.

Ifølge The New Yorker omtalte Scaramucci Priebus som psykisk syk, for så å legge til at stabssjefen kommer til å få sparken.

Dette da han natt til onsdag ringte en av avisas journalister.

- Han er en jævla paranoid schizofren, sa Scaramucci om Priebus.

- Forsøker å suge seg selv

I samtalen med New Yorker der Scaramucci kom med en rekke sjokkerende uttalelser, skal han også ha hermet etter den tidligere lederen for Republikanernes Nasjonale Komité (RNC), for så å omtale Stephen Bannon (presidentens sjefstrateg) som en person «som forsøker å suge seg selv»

Verken Bannon eller Priebus har kommentert Scaramuccis ordbruk, men bare et par dager senere ble Priebus erstattet.

Dagbladet oppdaterer saken