FRISKMELDER TRUMP: Det hvite hus' lege, Ronny Jackson, fortalte i dag på en pressekonferanse at Donald Trump er helt frisk, og at han ikke er bekymret for presidentens helse. FOTO: NTB Scanpix / AP Photo/Manuel Balce Ceneta
FRISKMELDER TRUMP: Det hvite hus' lege, Ronny Jackson, fortalte i dag på en pressekonferanse at Donald Trump er helt frisk, og at han ikke er bekymret for presidentens helse. FOTO: NTB Scanpix / AP Photo/Manuel Balce CenetaVis mer

Trumps lege: - Han er en god pasient

Det hvite hus holdt tirsdag kveld en pressekonferanse om Donald Trumps helse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det hvite hus holdt i kveld en pressekonferanse etter Trumps første besøk som president forrige uke.

Dr. Ronny Jackson fortalte blant annet at Trumps hjerteundersøkelse viste et helt normalt hjerte, og at Donald Trump har lagt på seg ett og et halvt kilo siden november 2016, og at han nå veier 109 kilo.

Jackson skal så ha fortalt at presidenten nå nyter fordelene fra å ha avstått fra tobakk og alkohol hele livet.

Jackson fortalte at han selv ikke skal ha planlagt en kognitiv test, men presidenten skal ha insistert:

- Jeg kjenner ham ganske godt, og jeg har ingen bekymringer angående hans kognitive evner, sier Jackson, som senere i pressekonferansen la til at en slik test ikke er det samme som en psykiatrisk undersøkelse. Den kognitive testen skal også ha avslørt eventuelle tegn på Alzheimer.

I følge Jackson er Donald Trump den første amerikanske presidenten som gjennomgår en slik test. Testen viste en score på 30 poeng av 30 mulige, som er helt normalt.

Legen avslørte også at Donald Trump tar medisiner mot hårtap. Han la til at han ønsker at presidenten forbedrer kostholdet sitt og starter å trene for å gå ned i vekt, men at han synes presidenten er i «topp form», og at han ikke har noen bekymringer for det neste året. Jackson sa også at presidenten vil være i form nok til å tjenestegjøre som president for resten av sin periode, og for nok en periode om han skulle bli gjenvalgt.

- Han er veldig selvstendig når det kommer til helse. Han kommer ikke til meg for plaster og lignende ting. Han er en god pasient, sier legen, som legger til at han noen ganger må involvere førstedame Melania Trump for å forsikre seg om at presidenten gjør ting riktig.

Ingen treningsregime

I følge Trumps lege har presidenten ingen fast treningsrutine som han må følge.

- Likevel har han mye energi og stamina, forsikrer han, og legger til at han anser golfspilling som trening.

Legen fortalte at Donald Trumps antatte levealder er den samme som resten av amerikanske menn. Dette er 78,6 år, i følge National Center for Health Statistics. Donald Trump er nå 71 år gammel.

Basert på høyde og vekt, klassifiserer Dr. Jackson presidenten som overvektig. Han sier at han ikke har vært involvert i Trumps matvaner frem til nå, men at dette nå skal forandre seg.

Legen forteller at han aldri har sett presidenten stresset:

- Han har en unik evne til å stå opp om morgenen og nullstille seg, i stedet for å fokusere på gårsdagen.

- Han er i topp form for en amerikansk mann på sin alder.