Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trumps lege trekker seg etter anklager om alkoholproblemer

Ble kalt «Godterimannen» i rapport. Nå trekker han seg som kandidat til å ta over veterandepartementet.

GIR SEG: Ronny Jackson trekker seg som kandidat til å ta over veterandepartementet. Foto: AFP / NTB Scanpix
GIR SEG: Ronny Jackson trekker seg som kandidat til å ta over veterandepartementet. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): President Donald Trumps personlige lege, Ronny L. Jackson, trekker seg som kandidat til å ta over USAs veterandepartement. Avgjørelsen skjer etter massive anklager og påstander om at Jackson ikke er skikket til å være lege. Det melder NBC.

- Jeg er evig takknemlig for tilliten president Trump har gitt meg, ved å gi meg denne muligheten. Beklageligvis trekker jeg meg som nominert, sier Jackson i en uttalelse.

Han kaller i tillegg anklagene mot ham for totalt oppspinn og fabrikkerte.

- Uheldigvis har disse anklagene blitt en distraksjon for presidenten og det viktige arbeidet som vi må gjøre - hvordan vi kan ta best mulig vare på vår nasjons helter, sier Jackson.

Slaktet i rapport

I natt ble en rapport, som er utarbeidet av Demokratenes ansatte i Senatet. I den blir det rettet flere alvorlige anklager mot Jackson - anklager som er så alvorlige at de kan sette en leges lisens i fare.

I rapporten vises det til samtaler med 23 nåværende og tidligere kolleger av Jackson i Det hvite hus' medisinske avdeling.

«Godterimannen»

Blant annet blir han i rapporten omtalt som «Godterimannen» fordi han skal ha delt ut reseptbelagte medisiner på en hensynsløs måte.

En gang skal han ha forårsaket panikk blant kollegene sine da det manglet medisiner. Seinere skal det ha vist seg at Jackson hadde skrevet ut en «stor mengde» til en ansatt i Det hvite hus, skriver nyhetsbyrået AP.

Benekter anklage

Han anklages også for å ved flere tilfeller ha møtt opp beruset på jobb, hvor han en gang var umulig å få tak i da noen hadde bruk for medisinsk hjelp. I rapporten står det at Jackson «var så full at han hadde sluknet på hotellrommet».

I tillegg står det i rapporten at Jackson en gang i jobbsammenheng ble full og vraket en av myndighetenes biler. Det har han selv gått ut og benektet.

- Jeg har aldri vraket en bil. Jeg skjønner ikke hvor dette kommer fra, uttalte han, ifølge nyhetsbyrået.

Det hvite hus' pressetalskvinne, Sarah Sanders, sier at legen har passert fire uavhengige bakgrunnssjekker og at de ikke fant noen grunn til bekymring.

Rapporten kommer imidlertid ikke på en helt tilfeldig dag. Jackson skulle etter planen opp til høring i dag, men den blir utsatt mens anklagene undersøkes.

Det var i slutten av mars at USAs president sparket ministeren for veterandepartementet, David Shulkin, og nominerte sin egen lege til stillingen.

Sparket forrige leder

I juni i fjor skrøt Trump av Shulkin og spøkte med at han aldri kom til å høre ordene «du har sparken», som presidenten ble kjent for å bruke i programmet sitt «The Apprentice».

- Vi vil aldri måtte bruke disse ordene til vår David, det er helt sikkert, sa presidenten ifølge The New York Times.

Løftet varte altså i ni måneder, før Shulkin måtte rydde pulten sin og gå.

Shulkin, som også er tidligere lege, hadde da vært den første ikke-veteranen som ledet departementet. Da han ble valgt inn i februar i fjor, ble han omtalt for å ha en mer moderat tilnærming for departementet enn hva Trump foreslo under valgkampen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media