World Economic Forum:

Trumps mann om valgsjokkene: - En ny vind blåser over verden

Spørsmålet er om den nye vinden varsler godt vær, eller en kommende storm, sier USAs utenriksminister Mike Pompeo.

HJEMME: USAs president Donald Trump har holdt seg hjemme fra Verdens Økonomiske Forum i Davos, som følge av den pågående budsjettkrangelen i USA. Foto: Joshua Roberts / Reuters / NTB Scanpix
HJEMME: USAs president Donald Trump har holdt seg hjemme fra Verdens Økonomiske Forum i Davos, som følge av den pågående budsjettkrangelen i USA. Foto: Joshua Roberts / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

DAVOS (Dagbladet): Forrige uke gjorde USAs president Donald Trump det klart at han og hans regjering kom til å holde seg hjemme fra World Economic Forum (WEF) i Davos, som følge av den lengste nedstengningen av statsapparatet i USAs historie.

Likevel kunne Norges tidligere utenriksminister og nåværende WEF-president tirsdag ønske USAs utenriksminister Mike Pompeo velkommen til scenen i Davos. Eller rettere sagt til to enorme skjermer over hovedscenen.

«Tuner» ut politikere

Via satellitt forklarte Pompeo hvorfor han mener de dramatiske endringene verden har gått gjennom de siste åra ikke nødvendigvis bare er negative, men heller en advarsel til ledere.

- Det er interessante tider vi lever i. De siste åra har velgere valgt å «tune» ut politiske ledere som de mener ikke tjener dem, sier han og viser til Brexit, Emmanuel Macrons valgseier i Frankrike, Femstjernersbevegelsen i Italia og Donald Trumps sjokkseier i 2016.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er arkivert, hvis du ønsker å lese denne så må du logge deg inn med en aID konto først.

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer