Trumps Midtøsten-utsending overrasker alle

- En seriøs og ærlig utsending.

GODT LIKT: Jason Greenblatt er Donald Trumps Midtøsten-utsending. Han har imponert mange, etter et firedagers besøk og mange møter med både israelere og palestinere. Foto: Issam Rimawi / Anadolu Agency / Scanpix 
GODT LIKT: Jason Greenblatt er Donald Trumps Midtøsten-utsending. Han har imponert mange, etter et firedagers besøk og mange møter med både israelere og palestinere. Foto: Issam Rimawi / Anadolu Agency / Scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det første Barack Obama gjorde da han ble president, var å ta telefoner til israelske og palestinske ledere. Håpet var å skape fred, noe Obama-administrasjonen mislyktes med.

At den sleivete og frittalende nye president Donald Trump skulle klare seg noe bedre i kruttønna, har få trodd. Men nå synes Trumps Midtøsten-utsending Jason Greenblatt å imponere, ifølge Barak Ravid, journalist og kommentator i den israelske venstreavisa Ha'aretz.

«Greenblatt dro uanstrengt fra en palestinsk flyktningleir til å møte settlerledere. Han ga et positivt inntrykk overfor alle, og hadde med seg en klar beskjed: At Trump vil jobbe hardt for fred, og at Israel bør gjøre det også», skriver Ravid.

- Energizer-kanin

Den israelske journalisten og mange med ham har fulgt Jason Greenblatt sin Twitter-konto under hans Midtøsten-besøk:

«Det beste showet denne uka. Alle som fulgte tvitringen hans ville ikke trodd at han var USAs utsending til fredsprosessen, men at han var Energizer-kaninen», skriver Ravid videre.

Han forteller videre at Greenblatt var høyt og lavt, uten stans, de fire dagene som besøket varte: Jerusalem, Ramallah, Jeriko, Betlehem, Amman i Jordan - og så tilbake til Jerusalem. Og etter hvert møte, tvitret og oppdaterte Midtøsten-utsendingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer