Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Donald Trump

Trumps nære venn avhørt. Knyttes til skandaløs valgkampsjef

Tom Barrack, Trumps nære venn gjennom 30 år, skal ha blitt avhørt i forbindelse med Russland-etterforskningen.

AVHØRT: Trump-venn Tom Barrack har vært i avhør, men vil ikke kommentere saken ovenfor Associated Press. AP Photo/Evan Vucci.
AVHØRT: Trump-venn Tom Barrack har vært i avhør, men vil ikke kommentere saken ovenfor Associated Press. AP Photo/Evan Vucci. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Barrack var en tidlig støttespiller i Trumps presidentkampanje. Han var sentral i å skaffe penger til kampanjen, og ledet Trumps innsettelseskomité, men takket nei til en posisjon i administrasjonen.

Fokuserte på Manafort

Nå er altså Barrack avhørt i forbindelse med Russland-etterforskningen. Dette ifølge Associated Press, som har snakket med tre personer med kjennskap til etterforskningen.

En av de tre sa at etterforskerne fokuserte på Trumps kampanjesjef Paul Manafort og hans medarbeider Rick Gates. Manafort er siktet for lobbyvirksomhet og 32 tilfeller av svindel i saken.

Ifølge Washington Post var det Barrack som anbefalte Trump å ansette Manafort. Barrack ble kjent med Manafort da de begge gjorde forretninger i Midtøsten for 40 år siden.

Barrack ansatte også Rick Gates til å avslutte arbeidet i innsettelseskomiteen mot slutten av fjoråret, før Gates fikk status som siktet i saken. Gates samarbeider nå med etterforskerne etter å ha erklært seg skyldig i konspirasjon mot fedrelandet.

En annen kilde med kjennskap til intervjuet sa at Barrack fikk spørsmål om finansene i kampanjen, overgangen og innsettelsen av Trump i januar 2017.

Etterforskningen, som er ledet av advokat og politisk rådgiver Robert Mueller, søker å avdekke hvorvidt det var russisk innblanding i presidentvalget i 2016 da Trump ble valgt.

Barrack: - Trump er ydmyk

Barrack møtte Trump i 1988 da han forhandlet fram salget av The Plaza Hotel i New York til Trump. De to skal ha utviklet et nært vennskap i etterkant. Da Trump fikk problemer med eiendomsinvesteringene sine i 1994, skal Barrack ha hjulpet ham med å finne nye investorer.

UEGNET: Tidligere FBI-sjef James Comey sier i et intervju med ABCs George Stephanopoulos at Donald Trump er uegnet til å være president. Video: ABC / CNN Vis mer

Barrack snakket varmt om Trump i et intervju med CNBC i 2016:

- Han er en av de snilleste og mest ydmyke vennene jeg har hatt. Jeg har så mye respekt for ham, fordi det var ikke lett å komme inn i miljøet på dette tidspunktet i karrieren, og han har endret debatten, sa han.

Tom Barrack er en kjent eiendomsinvestor, og har tidligere figurert på Forbes’ liste over verdens rikeste. Han har blant annet jobbet for deler av den saudiske kongefamilien, og kjøpte opp lånet på Neverland da Michael Jackson ikke kunne betjene det lengre.

Da filmskaper Harvey Weinstein var i hardt vær i forbindelse med flere #metoo-avsløringer i høst, annonserte Barrack at han ville investere i The Weinstein Company for å sørge for at det overlevde stormen, men avtalen ble til slutt ikke noe av.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media