Trumps nærmeste faller som dominobrikker. Nå kan familien stå for tur

FBIs Russland-etterforskning kan ikke bevise en sammensvergelse direkte knyttet til Trump, men dominobrikkene har begynt å falle rundt presidenten.

I SIKTET?: Trumps svigersønn og rådgiver, Jared Kushner, kan være den neste som blir siktet, tror den
britiske journalisten og forfatteren Luke Harding. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB Scanpix
I SIKTET?: Trumps svigersønn og rådgiver, Jared Kushner, kan være den neste som blir siktet, tror den britiske journalisten og forfatteren Luke Harding. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Så langt har spesialanklager Robert Mueller tatt ut siktelser mot tre sentrale personer, og det er presidentens menn som har blitt hanket inn av myndighetene.

Først ut var Trumps tidligere valgkampleder Paul Manafort, som sammen med sin forretningspartner Rick Gates i oktober ble siktet for hvitvasking, falsk forklaring og sammensvergelse mot USA. Dette i forbindelse med ulovlig lobbyvirksomhet for prorussiske ukrainere.

Omtrent samtidig ble det kjent at George Papadopolous, en tidligere medarbeider i Trumps valgkampstab, hadde innrømmet å ha løyet til FBI.

Distanserer seg

Men den virkelig eksplosive utviklingen kom 1. desember da Michael Flynn, Trumps tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver, ble siktet for - og erkjente like etterpå - å ha løyet til FBI om samtaler han hadde med Russlands ambassadør Sergej Kisljak i perioden mellom at Donald Trump ble valgt og innsatt som president.

- Jeg måtte sparke general Flynn fordi han løy til visepresidenten og FBI. Disse løgnene har han erklært seg skyldig i. Det er veldig synd, fordi handlingene hans under overgangsperioden var i tråd med loven. Det var ingenting å skjule, skrev Trump på Twitter lørdag - i en uttalelse som kan ha skaffet presidenten enda større problemer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer