Trumps nærmeste støttespillere til Dagbladet: Derfor lovet han å sende Clinton i fengsel

- Hele greia stinker.

PÅ HUGGET: Rudy Giuliani, som er en av Donald Trumps ivrigste støttespiller, mener Hillary Clinton er en løgner. Video: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ST. LOUIS (Dagbladet): I nattas presidentdebatt sa Donald Trump at han vil sørge for at Hillary Clinton havner i fengsel hvis han blir valgt til president.

Trump sa først at han ville få satt i gang en ny etterforskning av Clintons e-postskandale (FBI henla saken hvor Clinton ble etterforsket for å ha brukt en privat e-postserver da hun var utenriksminister). Clinton svarte at det amerikanske folk bør være glade for at det ikke er Trump som har ansvaret for lov og orden i USA. Da kontret Trump:

TRUMP FORSVANT: Før debatten i St. Louis, arrangerte Donald Trump en pressekonferanse med fire kvinner som mener at de er utsatt for forskjellige overgep av Bill og Hillary Clinton. Etter debatten sendte han dem ut for å møte pressen mens han selv forsvant ut bakveien. Video: Øistein Norum Monsen / Dagbladet. Vis mer

- For da ville du vært i fengsel.

- Hva skjedde på flyplassen?

Trumps kommunikasjonsdirektør Jason Miller sier til Dagbladet at det er så mange ubesvarte spørsmål i saken at den må etterforskes på nytt.

- Det han sa var at han ville sette i gang en etterforskning og sørge for at loven blir fulgt. Det er en rekke ubesvarte spørsmål, blant annet om hva som faktisk skjedde da Bill Clinton møtte riksadvokaten på flyplassen i Phoenix, sier Miller til Dagbladet.

KOMMUNIKASJONSDIREKTØR: Jason Miller. Foto: Sindre Granly Meldalen
KOMMUNIKASJONSDIREKTØR: Jason Miller. Foto: Sindre Granly Meldalen Vis mer

- Det var fem personer i Clinton-staben som fikk immunitet. Det er ingen som gjør det hvis de ikke har blitt gjort noe galt. Hele greia stinker, sier Miller.

- Men hvordan kan han love at hun skal kastes i fengsel hvis han blir president?

- Det han sa var at vi må ta en titt på det og sørge for at alle lover blir fulgt.

- Han sa til henne: «Du vil ende i fengsel»?

- Han sa det skulle tittes på.

- Løy

Rudy Giuliani, tidligere New York-ordfører og en av Trumps fremste politiske våpendragere, mener Clinton i løpet av nattas debatt i praksis sa seg skyldig i flere lovbrudd, og at de bør etterforskes på nytt.

- Hun ødela 33 000 e-poster etter at hun mottok en en føderal stevning. Det er kriminelt og et spørsmål hun aldri svarte på. Det er 33 000 kriminelle handlinger. Ikke en, sier Giuliani til Dagbladet.

Han mener Clinton løy da hun sa at hun ikke visste at bokstaven C på et føderalt dokument betyr konfidensielt.

- Hvis utenriksministeren ikke vet dette, så er hun enten for dum til å ha den jobben eller så er hun en løgnhals. Jeg velger å tro at hun er en løgner, sier Giuliani.

- Jeg var advokat og statsadvokat lenger enn noe annet. Jeg mener Hillary Clinton sa seg skyldig i 23 forskjellige føderale kriminelle handlinger fra scenen i dag, sier Giuliani.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer