Trump-høring i Kongressen

Trumps niese: - Avsa Pences dødsdom

Mary Trump hevder at onkelen hennes ikke bare hisset opp opprørerne sine for å skape kaos før stormingen av Kongressen 6. januar i fjor, men at han også avsa en dødsdom til Mike Pence.

NIESE: Donald Trumps niese Mary Trump hevder at visepresidentens død kunne ha vært «unnskyldningen» onkelen hennes trengte for å gjøre noe «absolutt radikalt» for å holde seg ved makta.
NIESE: Donald Trumps niese Mary Trump hevder at visepresidentens død kunne ha vært «unnskyldningen» onkelen hennes trengte for å gjøre noe «absolutt radikalt» for å holde seg ved makta. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mary Trump, niesen til tidligere president Donald Trump, har uttalt at onkelen avsa en dødsdom til Mike Pence den 6. januar 2021, og at visepresidentens død kunne ha vært den «unnskyldningen» han trengte for å gjøre noe «absolutt radikalt» for å holde seg ved makten.

Kommentaren ga hun i forbindelse med et MSNBC-intervju etter Kongressens høring om stormingen av Capitol 6. januar, der temaet var den tidligere presidentens påståtte forsøk på å presse Pence til ikke å bekrefte valgresultatet i 2020.

Mary Trump har også tidligere vært nokså nådeløs i sin omtale av onkelen, blant annet i bøker hun har skrevet om ham.

- Donald er kriminell, ondskapsfull og forrædersk, uttalte niesen til USAs tidligere president i et intervju med Associated Press.

- Straffetiltale

Samme dag som stormingen den 6. januar ropte opprørerne «Heng Mike Pence».

Mary Trump hevder at onkelen hennes ikke bare hisset opp opprørerne sine for å skape kaos, men at han også avsa en dødsdom til Mike Pence.

- Jeg tror at intet mindre enn straffetiltale vil være tilfredsstillende nok. Vi må sørge for at alle som er involvert i dette blir holdt ansvarlige og at folk som Donald i det minste aldri får lov til å stille til valg igjen i dette landet, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer