BORTE VEKK: Donald Trumps nye logo, forsvant etter bare noen timer i drift. Foto: NTB Scanpix
BORTE VEKK: Donald Trumps nye logo, forsvant etter bare noen timer i drift. Foto: NTB ScanpixVis mer

Trumps nye kampanjelogo latterliggjort. Så forsvant den

Seksuelle spøker herjet på Twitter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Få dager før det republikanske landsmøtet, valgte presidentkandidat Donald Trump Indiana-guvernør Mike Pence som sin visepresidentkandidat.

Pence, en stødig konservativ politiker med nære bånd til den kristne høyresiden, skulle da som seg hør og bør få en plass i «Make America Great Again»-universet, og høytidelig innlemmes i en ny kampanjelogo.

Logoen ble først sendt ut av Trumps kampanjeadministrasjon 15. juli. Da tok svært mange til Twitter med et glimt i øyet for å mene at den var svært uheldig og upassende for en politisk kampanje.

Mange spurte seg nemlig: «Hva er det den T-en gjør med den P-en?», og i de påfølgende timene, stormet det med seksuelle spøker på Twitter. Flere spurte seg også hva Trumps grafiske designer tenkte på.

Men hvis du nå går inn på Trumps kampanjeside, vil du ikke finne logoen alle moret seg med. 16. juli var den fullstendig fjernet fra internettsiden, og man må vel bare anta at også kampanjen også fant ut selv at logoen verken var smakfull eller formålsmessig for en presidentkandidat.

Trump har nå gått for en enklere logo, der ingen av bokstavene går inn i hverandre på noe som helst vis.

Men det er ikke første gang en kampanjelogo blir latterliggjort. Presidentkandidat Hillary Clintons logo «Forward» ble omtalt som intetsigende, og Ohio guvernør John Kasichs logo fra i fjor sommer stadfestet i noens øyne «typgrafiens død», skriver Politico.

HØRER DU LIKHETEN? I natt brøt Melania Trump tausheten, og talte foran det republikanske partiet under landsmøtet. For åtte år siden talte Michelle Obama under Demokratenes landsmøte. Talene har flere åpenbare likheter. Video: CNN Vis mer

Hvorfor ble Pence valgt?

Da Trump presenterte Pence som sin visepresidentkandidat, hadde han dette å si om mannen som skal roe ned gemyttene rundt den impulsive forretningsmannen.

- Indianas guvernør mike Pence var mitt førstevalg. Jeg har beundret arbeidet hans, spesielt i Indiana. Jeg beundrer at han kjemper for folket og at han kjemper for deg, sa Trump på lørdag ifølge CBS News og la til enda et godord:

- Han er solid.

TRUMPS FØRSTEVALG: Mike Pence (til venstre for Trump) var Trumps førstevalg, sier presidentkanidaten selv. Foto: NTB Scanpix
TRUMPS FØRSTEVALG: Mike Pence (til venstre for Trump) var Trumps førstevalg, sier presidentkanidaten selv. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Trump er en god mann

Før visepresidentkandidaten fikk slippe til på pressekonferansen lørdag, ble Pence introdusert som en mann med godt utseende og en mann som kan gjenforene det republikanske partiet før valget.

- Jeg må være ærlig å si at en av grunnene er å gjenforene partiet, sa Trump.

Pence sa så at han være takknemlig for å ha blitt valgt.

- Folk som kjenner meg godt, vet at jeg er ganske vanlig fyr: jeg er kristen, konservativ og republikaner, sa Pence, før han kalte Trump for en «god mann».

Ikke helt like

Trump er blitt beskyldt av partimedlemmer for å være for liberal. Han er også beskyldt for å være demokrat.

Som Indiana-guvernør signerte Pence «Religious Freedom Restoration Act», en lov som er ansett av mange for å være homofiendtlig.

Loven skal «forby et myndighetsorgan fra å vesentlig belaste en persons utøvelse av religion [...]», skriver National Conference of State Legislatures på sine hjemmesider. I realiteten betyr det at restauranteiere kan jage bort homofile kunder på bakgrunn av sin religion.

Trump derimot har uttalt at han er «de homofiles venn». Han også sagt at Caitlyn Jenner kunne ha brukt hvilket som helst toalett i Trump Tower, etter at North Carolina fikk gjennom en lov som forhindret transpersoner fra å bruke badet som passet deres identitet. Men, Trump er fortsatt i mot at homofile gifter seg, skriver New York Times.