Trumps nye sikkerhetsrådgiver i tale: Russland burde adoptere vår våpenlov

- Vil gi en bedre beskyttelse for mødre, barn og familier uten at det på noen måte går på bekostning av integriteten til den russiske staten.

VÅPENLOVER: I talen fra 2013 råder John Bolton til at Russland skal kopiere USAs våpenlover, for at folket bedre skal kunne beskytte mødre, barn og familier. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Rådgiverne i Det hvite hus sitter ikke særlig trygt under president Donald Trump, og sist ut dørene er nå H.R. McMaster.

Ifølge en talsperson i Det hvite hus var det gjensidig enighet om at McMaster skulle gå av. Og 9. april vil hans arvtaker, John Bolton være på plass i en av de aller mektigste posisjonene, opplyser Trump på Twitter.

Den tidligere FN-ambassadøren er imidlertid ingen ukontroversiell person. Fra før har han vært omtalt som en av de mest splittende utenrikspolitiske ekspertene som har jobbet som FN-ambassadør. En aggressiv stemme og krigslignende framgangsmåte er bare noen av betegnelsene Bolton har fått.

Spøkelser i skapet

Som om ikke det var nok innhentes nå Bolton, i likhet med enkelte norske politikere, av fortida i det han skal til å slå seg ned rundt samme bord som landets øverste folkevalgte. Og temaet våpen preger overskriftene når 69-åringen trer inn i sin nye rolle.

En video av Bolton fra 2013, filmet i forbindelse med hans gratulasjon til Russland og deres grunnlovsjubileum, er blant det som har dukket opp i media, etter at det ble klart at han snart inntar Det hvite hus. Videoen har tidligere blant annet blitt frontet av våpenforkjemperne i den russiske gruppen «The Right to Bear Arms».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer