Trumps nye talsperson:
Spådde coronafritt USA

USAs president, Donald Trump, har utnevnt Kayleigh McEnany (32 neste uke) til ny pressetalsperson midt under coronapandemien. Hun har allerede vært involvert i mange kontroverser.

- KOMMER IKKE HIT: - Coronaviruset kommer ikke hit, sa Trumps nye pressetalsperson, Kayleigh McEnany (t.v.) så sent som i februar. Foto: REUTERS/Brenna Norman
- KOMMER IKKE HIT: - Coronaviruset kommer ikke hit, sa Trumps nye pressetalsperson, Kayleigh McEnany (t.v.) så sent som i februar. Foto: REUTERS/Brenna Norman Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Da Trump først ble president i 2017, ble Kayleigh McEnany kjent som kvinnen som forsvarte presidenten på CNN.

Siden har hun jobbet som medarbeider for gjenvalgskampanjen hans. Og tirsdag ble hun utnevnt ny pressetalsperson i Det hvite hus etter Stephanie Grisham, som hadde jobben i ni måneder. Det kan bety at McEnany vil fortsette å gjøre mye av den samme jobben som hun allerede har gjort.

Hovedoppgavene til pressetalspersonen - å svare på spørsmål fra pressen i Det hvite hus og kommunisere presidentens beslutninger til offentligheten - er for lengst blitt overtatt av Trump selv. Det er forventet at hun vil fortsette å forsvare ham på TV, skriver New York Times.

- Ikke hit

McEnany har imidlertid blitt havnet i en rekke kontroverser for sine forsøk på å forsvare USAs president.

- Nei. Jeg tror ikke president har løyet, sa hun til CNN i august 2019. Da hadde nettopp Washington Posts grundige gjennomgang vist at Trump hadde kommet med svimlende 16.241 feilaktige eller misledende påstander i løpet av sine første år som president.

Da coronaviruset begynte å bli kjent, gjorde hun akkurat som Trump. Hun forsøkte å avdramatisere og underslå hvor alvorlig situasjonen kunne bli.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer