Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trumps PR-sjef om presidentens stabssjef: - En jævla paranoid schizofren

Anthony Scaramucci bruker en psykisk lidelse som skjellsord når han omtaler Reince Priebus.

I KONFLIKT MED PRIEBUS: Anthony Scaramucci. Foto: AP Photo/Pablo Martinez Monsivais/NTB Scanpix
I KONFLIKT MED PRIEBUS: Anthony Scaramucci. Foto: AP Photo/Pablo Martinez Monsivais/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da Anthony Scaramucci ble ansatt som pressesjef, sluttet talsmann Sean Spicer på dagen.

Avgangen kom etter at Spicer skal å ha sagt at nyansettelsen «ville bidra til usikkerheten som finnes i Det hvite hus», ifølge New York Times.

Nå blomstrer voldsom konflikt mellom Scaramucci og stabssjef Reince Priebus.

Ifølge The New Yorker omtalte Scaramucci Priebus som psykisk syk, for så å legge til at stabssjefen kommer til å få sparken.

Dette da han natt til onsdag ringte en av avisas journalister.

- Han er en jævla paranoid schizofren, sa Scaramucci om Priebus.

Jakter kilder for lekkasjer

I samtalen skal han også ha hermet etter den tidligere lederen for Republikanernes Nasjonale Komité (RNC), for så å omtale Stephen Bannon (presidentens sjefstrateg) som en person «som forsøker å suge seg selv».

Verken Bannon eller Priebus har kommentert Scaramuccis ordbruk.

Priebus har heller ikke uttalt seg angående pressesjefens antydninger om at han skal ha lekket opplysninger til pressen. Scaramucci har nylig startet en omfattende jakt etter de som står bak lekkasjene.

- Jeg kommer til å sparke alle sammen. Det er sånn jeg skal gjøre det, sa 53-åringen tirsdag til en gruppe journalister utenfor Det hvite hus, ifølge Washington Post.

Det budskapet gjentok han onsdag natt, ifølge The New Yorker. Avisa viser til den samme samtalen der Scaramucci kalte Priebus schizofren.

Den kom etter at den oppringte journalisten, Ryan Lizza, siterte anonyme kilder på at Scaramucci spiste middag med Donald J. Trump, kona Melania, Sean Hannity og den tidligere Fox News-lederen Bill Shine.

- Hvem fikk du vite det av? Det jeg skal gjøre, er at jeg sparker hele kommunikasjonsstaben og starter på nytt, skal Scaramucci ha sagt til Lizza.

NY I DET HVITE HUS: Anthony Scaramucci er ansatt som ny kommunikasjonsdirektør i Det hvite hus. Dette skal ha fått pressesekretær Sean Spicer til å gå av i protest. Scaramucci hevder at det ikke er noen gnisninger mellom ham og Spicer. Video: CNN Vis mer

Kryptisk Twitter-melding

New Yorker-journalisten hevder at Scaramucci er på utkikk etter personer som motarbeider ham, og at en av de mistenkte er Reince Priebus.

Stabssjefen ble nylig tagget i en av Scaramuccis Twitter-meldinger.

Den ble publisert i etterkant av et Politico-oppslag om hvordan den tidligere finansmannen Scaramucci fortsatt tjener millioner på eierandelene han har i investeringsselskapet SkyBridge Capital.

- Jeg kommer til å kontakte FBI og justisdepartementet i forbindelse med dette, skrev Scaramucci i meldingen som av enkelte medier ble tolket som en forespørsel om en etterforskning rettet mot Priebus.

Mistenkeliggjorde Priebus

Den tolkningen er feil, ifølge pressesjefen selv.

Likevel brukte han følgende ord da han av CNN fikk spørsmål angående den påståtte feiltolkningen:

- Når jeg skriver en Twitter-melding, og putter inn Reinces navn, tror alle at det er ham. Det er fordi de vet hvor lekkasjene kommer fra, sa Scaramucci til kanalen, før han la til følgende:

- Hvis Reince vil benekte at han lekker informasjon, la ham gjøre det.

- Sunn konkurranse

I etterkant av at Scaramucci kalte Priebus «en jævla paranoid schizofren», har den tidligere finansmannen skrevet følgende Twitter-melding:

- Av og til bruker jeg fargerikt språk. Jeg vil avstå fra dette i framtida, men jeg kommer ikke til å slutte å kjempe for Donald Trump og hans agenda.

Det hvite hus har på sin side omtalt det de kaller en sunn konkurranse innad.

- På grunn av at presidenten hyrer inn de beste folka, har vi flere forskjellige perspektiver. De kommer ikke alltid til å være enige med hverandre, sa pressetalsperson Sarah Huckabee Sanders i går, ifølge LA Times.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!