FORSVARER TRUMP: Trumps pressesekretær Sean Spicer har trukket seg. I løpet av sine seks måneder i Det hvite hus, har han fått mye oppmerksomhet for måten han har forsvart presidenten på. Her er noen av øyeblikkene han vil bli husket for. Video: CNN Vis mer

Trumps presse­talsmann slutter i protest

Sean Spicer trekker seg i jobben som Trumps pressetalsmann etter seks måneder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Pressesekretæren til USAs president Donald Trump, Sean Spicer, slutter i jobben.

Det melder The New York Times.

Angivelig skal Spicer ha levert oppsigelsen sin fredag morgen. Dette på tross av at Trump ønsket at han skulle forbli i jobben.

Skal ha kritisert ansettelse

Det ville ikke Spicer selv.

New York Times rapporterer om en uenighet angående Anthony Scaramucci (52).

Sistnevnte ble nylig ansatt som kommunikasjonsdirektør for Det hvite hus, noe Spicer ser på som en stor feil, ifølge den amerikanske avisa.

Pengeinnsamleren Scaramucci

Scaramucci har bred erfaring som pengeinnsamler for politikere, deriblant Mitt Romney under sistnevntes presidentkampanje i 2012.

Siden mai i fjor har Scaramucci vært en av Trumps nærmeste rådgivere.

Han har også hatt ansvar for Det hvite hus' koordinering av offentlige etater, samt dets samarbeid med det private næringslivet.

Nå tar Scaramucci over kommunikasjonsdirektør-stillingen fra den rutinerte republikaneren Mike Dubke.

Sistnevnte forlot posisjonen i mai, ifølge CNN.

Les også: Dagbladet møtte Trumps rådgiver i Davos

UNDERHOLDT BARN: I forbindelse med påsken, leste Sean Spicer om påskeharen foran Det hvite hus. Foto: CNN Vis mer Vis mer

Gikk rykter om avgang

Hva framtida bringer for Sean Spicer, er uklart.

I forrige måned gikk det rykter om at han ønsket å spille en mer stategisk rolle i Trump-administrasjonen, og at han derfor ville slutte som pressetalsmann.

Flere kilder opplyste da at Spicer hadde tatt kontakt med mulige etterfølgere.

- Vi har bedt om input fra mange mennesker i forbindelse med at vi ønsker å utvide vår kommunikasjonsoperasjon, sa Spicers nestkommanderende, Sarah Huckabee Sanders, om ryktene om endringer i kommunikasjonsapparatet.

Dagbladet oppdaterer saken.

- FRUSTRERENDE: Trumps talsmann Sean Spicer ble bedt om å gi et eksempel på falske nyheter. Det utviklet seg til en diskusjon mellom journalister og Spicer under pressebriefen 30. mai. Video: CNN Vis mer