Tyrkia

Trumps rådgiver: - Vi bør ikke tilby Gülen tilfluktssted

Michael Flynn mener forholdet til Tyrkia er viktigere enn å gi Fethullah Gülen videre eksil. 

TYRKIA: Trumps rådgiver sier at Fethullah Gülen ikke kan forevente USA som et trygt tilfluktssted når Donald J. Trump overtar som president. Foto: Trym Mogen / Dagbladet
TYRKIA: Trumps rådgiver sier at Fethullah Gülen ikke kan forevente USA som et trygt tilfluktssted når Donald J. Trump overtar som president. Foto: Trym Mogen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Donald Trumps rådgiver Michael Flynn, lover ikke at Fethullah Gülen vil gå en trygg framtid i møte når førstnevnte overtar makten i USA på nyåret.

I et intervju med den tyrkiske storavisa Hürriyet, sier Michael Flynn at Gülen kan måtte flytte fra Pennsylvania, der han lever i selvpålagt eksil.

- Han er en bedrager

- Kreftene i radikal islam henter ideologien sin fra radikale geistlige som Gülen, som er en bedrager. Vi bør ikke tilby ham et tilfluktssted, sier Flynn, som er tidligere generalløytnant og tidligere sjef for den militære etterretningen.

Etter kuppforsøket i Tyrkia 15. juli ga Tyrkias president, Recep Tayyip Erdogan, Gülen og hans bevegelse skylden.

I august i år ble det kjent at presidenten utstedte arrestordre på Gülen.

Fethullah Gülen er en islamsk lærd som gikk i eksil i USA i 1999, og er i dag sett på som en av Erdogans største fiender.

- Vi må begynne å forstå at Tyrkia er avgjørende for amerikanske interesser. Tyrkia er virkelig vår sterkeste allierte mot IS i Syria og Irak, så vel som en kilde til stabilitet i regionen, sier Michael Flynn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer