Trumps rådgiver sier hun trues på livet - og gir media skylda

Kellyanne Conway må ha beskyttelse fra Secret Service. 

Kellyanne Conway, new campaign manager for Republican presidential candidate Donald Trump, speaks to reporters in the lobby of Trump Tower in New York, Wednesday, Aug. 17, 2016. (AP Photo/Gerald Herbert)
Kellyanne Conway, new campaign manager for Republican presidential candidate Donald Trump, speaks to reporters in the lobby of Trump Tower in New York, Wednesday, Aug. 17, 2016. (AP Photo/Gerald Herbert)Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Donald Trumps rådgiver, Kellyanne Conway, hevder hun må må beskyttes av livvakter på grunn av mediene.

- På grunn av det pressen gjør med meg, må jeg har Secret Service-beskyttelse, fortalte hun på Fox News ifølge CNN.

Conway sier hun har fått trusler de siste dagene, og Secret Service bekrefter overfor CNN at de har økt tilstedeværelsen rundt Donald Trumps rådgiver.

- Det kommer pakker på døra mi hjemme fylt med hvitt pulver (white substances), fortsetter Conway.

Artikkel med feil

Bakgrunnen for truslene mot Conway er en misvisende artikkel i Time Magazine. I saken ble det hevdet at en byste av Martin Luther King er fjernet fra Det ovale kontor etter Donald Trump tok over tømmene i USA. Påstanden la vann på mølla til dem som har hevdet at Donald Trump primært er en president for den hvite befolkningen i USA.

Reporteren som skrev artikkelen har bekreftet at påstanden rundt Luther King-bysten er feil, og har beklaget for feilen. Bysten står der fortsatt, sier både Conway og Time Magazine-journalisten.

- Jeg vil ikke si navnet hans offentlig fordi jeg vil ikke at han skal angripes på den måten jeg blir angripet. Det er en skam, og ja, jeg holder ham ansvarlig for alt som har skjedd, raser Conway videre.

- En forbrytelse

Conway kalte det «en forbrytelse» at Time Magazines feil rundt Luther King-bysten ifølge henne fikk svært lite dekning i pressen forøvrig. President Donald Trump gikk i helga til angrep på journalisten som sto bak feilen og erklærte ifølge CNN en «pågående krig mot media».

Donald Trumps klamme forhold til deler av USAs pressekorps er neppe blitt særlig bedre i løpet av republikanerens første tid i Det hvite hus. En krangel rundt antall tilskuere under presidentens innsettelse fikk Trumps pressesekretær til å fare med fakta som ifølge mange var feil.

- Løgner

Conway sa da at pressesekretær Sean Spicer ikke kom med falske påstander, men at han lanserte det hun kaller for «alternative fakta».

I et intervju med NBC tok hun Spicer i forsvar, og hevdet at reporteren overdramatiserte da han spurte hvorfor Spicer løy til pressen.

- Chuck, hvis vi skal fortsette å referere til pressesekretæren på en slik måte, tror jeg vi blir nødt til å redefinere forholdet vårt. Jeg vil ha et godt, åpent forhold til pressen, men se hva som skjedde da man snakket om løgn dagen før. Vi tillot pressen å komme inn i Det ovale rom for å se president Trump signere presidentordre. [...] Og hva er det som skjer nesten umiddelbart? Det blir fortalt løgner om at bysten av Martin Luther King Jr. er fjernet fra rommet. Det er ren løgn.

Tilskuerbråk med pressen

Spicer hevdet like etter Donald Trumps innsettelsesseremoni at flere personer brukte metroen i Washington for å komme til Trumps innsettelse enn til Obamas innsettelse i 2013. Ifølge Washington Post stemmer ikke dette.

Tall fra metroen i Washington viser at 570 557 personer kjørte metroen fra fire på morgenen til midnatt. Under Obamas innsettelse i 2009 var det samme tallet 1,1 millioner og i 2013 var det 782 000.

Sean Spicer anklaget dermed mediene for å komme med uriktige påstander, mens Spicer selv fikk anklagene i retur.