Trumps rådgiver sier opp etter toll-krangel

President Donald Trumps økonomiske rådgiver Gary Cohn har sagt opp.

SIER OPP: Gary Cohn blir med det den siste i en stadig lengre rekke profilerte rådgivere som forlater Det hvite hus. Bildet er fra en annen anledning. FOTO: NTB Scanpix / AFP
SIER OPP: Gary Cohn blir med det den siste i en stadig lengre rekke profilerte rådgivere som forlater Det hvite hus. Bildet er fra en annen anledning. FOTO: NTB Scanpix / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Cohn forlater sin stilling som rådgiver for presidenten, trolig som følge av hans uenighet med president Donald Trump om de nye tollreglene.

Rådgiveren har siden Trump kom med tollforslaget, sagt at han er imot det. Tollforslaget innebærer å innføre toll på stål og aluminium. Forslaget har blant annet fått USAs handelspartnere - inkludert Norge og EU - til å reagere.

- Det har vært en ære å tjene landet mitt og jobbe for å fremme økonomisk politikk som er fordelaktig for det amerikanske folket, særlig den historiske skattereformen. Jeg takker presidenten som har gitt meg denne muligheten, sier han i en uttalelse, skriver Politico.

Nettstedet har snakket med en tjenestemann i Trump-administrasjonen. Han sier at Cohn avskjed ikke kom som noen overraskelse, fordi han visste at det kom til å skje på et tidspunkt. Ifølge mannen kom det likevel fortere enn forventet.

Det hvite hus opplyser at Cohn har sin siste arbeidsdag i løpet av de neste ukene skriver CNN.

Innkalte til møte

Tirsdag skrev Bloomberg at Cohn hadde innkalt en rekke toppledere i amerikanske selskaper som er avhengige av stål og aluminium, til et møte med Trump torsdag. Det gjør han i et forsøk å hindre presidenten i å gjennomføre det omstridte tollforslaget. Rådgiveren hadde invitert representanter for bryggerier, bilprodusenter og oljeindustrien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer