Donald Trump og terror på Manhattan

Trumps reaksjon på Manhattan-angrepet: - Nok et angrep av en syk person

Så langt er åtte personer døde og 11 skadd i angrepet som omtales som et terrorangrep.

NOK ET ANGREP: Trump reagerer på angrepet på Manhattan og omtaler det som «nok et angrep av en syk person». Foto: NTB Scanpix
NOK ET ANGREP: Trump reagerer på angrepet på Manhattan og omtaler det som «nok et angrep av en syk person». Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): USAs president Donald Trump var tirsdag kveld ute på Twitter og reagerte på det som av borgermesteren i New York omtales som et terrorangrep på Manhattan.

En 29 år gammel mann er pågrepet og satt i varetekt etter at han kjørte mange kvartal nedover en sykkelvei. Flere syklister og fotgjengere ble truffet. Åtte personer er så langt bekreftet omkommet og 11 personer skal være alvorlig skadd.

- Ser ut som nok et angrep av en veldig syk og sinnsforvirret person. Politiet følger dette tett. IKKE I USA!", skrev Trump kort tid etter at han ble brifet om den alvorlige hendelsen.

Ifølge presidentens pressesekretær, Sarah Sanders, ble Trump brifet om hendelsen av stabssjef John Kelly - og vil bli løpende oppdatert etter hvert som detaljer rundt angrepet blir kjent.

Også visepresident Mike Pence har uttalt seg på Twitter. Han sier hans tanker er med ofrene, familiene deres og de som først måtte hjelpe til på stedet i dag.

Førstedamen Melania Trump har også uttalt at hun tenker på ofrene.

Den 29 år gamle gjerningsmannen sitter nå i varetekt. Han ble skutt og pågrepet av en politimann som tilfeldigvis var i området da angrepet fant sted. Politimannen omtales av flere som en helt, som fikk stanset gjerningsmannen.

På stedet ble det funnet et paintball gevær og et luftgevær.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer