Kirstjen Nielsen går av

Trumps sikkerhetsminister går av

Kirstjen Nielsen er ferdig i den amerikanske regjeringen.

FERDIG: Kirstjen Nielsen. Foto: Hayne Palmour IV/San Diego Union-Tribune/TNS/ABACAPRESS.COM
FERDIG: Kirstjen Nielsen. Foto: Hayne Palmour IV/San Diego Union-Tribune/TNS/ABACAPRESS.COMVis mer

Det bekrefter Donald Trump selv på Twitter. Den amerikanske presidenten bekrefter samtidig at Kevin McAleenan i den amerikanske toll- og grensekontrollen midlertidig tar hennes plikter.

Nielsen har vært en del av Trumps regjering siden 2017. Men forholdet skal ifølge Washington Post tidvis ha vært vanskelig, og Nielsen skal blant annet ha fått skylda for ulovlig innvandring ved USAs sørlige grense - ei grense Trump vil stenge med en mur.

Ifølge nyhetsbyrået AP er det ikke første gang Nielsen har fått kritikk. Trump skal ha tidligere truet med å sparke henne, og hun skal ha vurdert å trekke seg tidligere, men det skal ikke ha vært noen aktuelle til å ta over hennes posisjon på det tidspunktet.

Omstendighetene rundt at hun nå går av - om hun gjør det på eget initiativ eller har blitt sparket - er foreløpig uvisst. AP skriver imidlertid at Nielsen skal ha vært frustrert over at ingen av de andre departementene kal ha vært interessert i å hjelpe til med situasjonen på grensa.

CNN skriver på sin side at Nielsen i dag møtte opp til et møte med Trump i Det hvite hus - uten noen plan om å si opp jobben.

Tross meldinger om interne strider, er Nielsens avskjedsbrev blottet for kritikk av Trump-administrasjonen. I brevet roser hun departementets arbeid mot ulovlig innvandring, dataangrep, terror og narkotikakriminalitet.

- Jeg er overbevist om at landet vårt er tryggere i dag enn da jeg ble en del av administrasjonen. Vi har tatt store steg for å beskytte amerikanere. Likevel er tiden inne for at jeg skal gå av, skriver Nielsen ifølge ABC News.