Trumps siste anke avvist av høyesterett

Nytt nederlag for den tidligere presidenten.

AVVIST I HØYESTERETT: Donald Trump siste anke ble avvist i USAs høyesterett. Foto: NTB
AVVIST I HØYESTERETT: Donald Trump siste anke ble avvist i USAs høyesterett. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter presidentvalget i november gikk Trumps medarbeidere gjentatte ganger til søksmål for å få omgjort resultatene i flere delstater.

Wisconsin er blant delstatene Trump-kampanjen gikk til søksmål mot. Den tidligere presidenten mente at valgresultatet i delstaten måtte erklæres grunnlovsstridig og ugyldig, og tok saken til retten.

Begrunnelsen var at velgerne ikke hadde bedt om å få tilsendt stemmesedler på rett vis. Wisconsins høyesterett avviste søksmålet - en kjennelse som kampanjen anket til høyesterett.

COMEBACK: USAs tidligere president Donald Trump sier han vurderer å stille som presidentkandidat i 2024. - Det kan være jeg stiller for å slå dem en tredje gang, sier Trump. Foto: NTB / CPAC Vis mer

USAs høyesterett har ikke funnet grunnlag for å vurdere saken, og har derfor avvist den siste anken til Trump. Det melder flere amerikanske medier mandag.

USAs høyesterett har formelt avvist en håndfull saker knyttet til fjorårets valg. Blant sakene som høyesterettsdommerne avviste i februar, er søksmål som ekspresident Donald Trump og hans allierte anla i fem delstater som president Joe Biden vant: Arizona, Georgia, Michigan, Pennsylvania og Wisconsin.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer