Donald Trump

Trumps siste olje

USAs påtroppende president, Joe Biden, har lovet kraftige omlegginger for å redde klimaet. USAs avtroppende president, Donald Trump, forsøker nå intenst å få startet kontroversiell oljeboring i sårbare, arktiske områder allerede før Biden tas i ed 20. januar neste år.

GOLF: USAs avtroppende president, Donald Trump, forsøker å stikke kjepper i hjula for den påtroppende Biden-adminstrasjonen. Søndag spilte han golft på sin egen golfbane i Virginia. Foto: REUTERS/Joshua Roberts TPX IMAGES OF THE DAY
GOLF: USAs avtroppende president, Donald Trump, forsøker å stikke kjepper i hjula for den påtroppende Biden-adminstrasjonen. Søndag spilte han golft på sin egen golfbane i Virginia. Foto: REUTERS/Joshua Roberts TPX IMAGES OF THE DAY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Biden vant presidentvalget i USA, men foreløpig nekter Trump fortsatt å erkjenne nederlaget. Han har nektet å dele informasjon med den innkommende administrasjonen på en rekke områder. Han har også foreløpig nektet Biden-administrasjonen tilgang på midler til å få til en overføring av makta. Tvert i mot ser Trump ut til å ville gjøre det hele så vanskelig som mulig.

Klimaskeptikeren Trump, som tidligere i presidentperioden trakk USA ut av den globale klimaavtalen fra Paris, tar nå også et siste kontroversielt grep for å få i gang oljeboring i sårbare arktiske områder før Biden overtar makta.

Trump-administrasjonen ber olje- og gasselskaper om å velge steder hvor de ønsker å bore i Arctic National Wildlife Refuge, som er et viltreservat nord i Alaska. Det er et nytt steg i racet for å åpne den uberørte villmarka for oljeleting før Biden blir president, skriver Washington Post.

- Enda en boks

Dette har vært en stor symbolsak i USA gjennom tiår. Miljøforkjempere har presset finansinstitusjoner til ikke å støtte prosjektene. Og noen storbanker, som JP Morgan Chase og Goldman Sachs, har allerede varslet at de ikke vil gå inn i prosjekter i viltreservatet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer