Bonn, Klimatoppmøte

Trumps smitteeffekt slo ikke til under Klimatoppmøtet

Paris-avtalen ruller videre uten Trump.

USA I BONN: En stor delegasjon fra USA var tilstede på Klimatoppmøtet i Bonn, for å vise at USA er mer enn Donald Trump. Blant dem skuespiller og tidligere guvernør i California, Arnold Schwarzenegger. Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay
USA I BONN: En stor delegasjon fra USA var tilstede på Klimatoppmøtet i Bonn, for å vise at USA er mer enn Donald Trump. Blant dem skuespiller og tidligere guvernør i California, Arnold Schwarzenegger. Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

8. november i fjor bla Donald Trump valgt som president i USA. I Marokko satt ledere fra hele verden samlet i forhandlinger om utslipp av klimagasser under Klimatoppmøtet i Marrakech.

Trump hadde alt i valgkampen sagt at han ville trekke USA ut av Paris-avtalen. I juni i år gjorde han det klart at han sto fast på denne beslutningen.

Inntrykket etter at representanter fra de 175 landene som har underskrevet Paris-avtalen igjen har vært samlet til Klimatoppmøte, er likevel at Paris-avtalen klarer seg, også uten Trump.

- Mange har vært bekymret etter at president Donald Trump varslet at han ville trekke USA ut av Parisavtalen. Men det vi ser etter klimaforhandlingene i Bonn, er det har vært god fremgang. Forhandlingene har gått bra, og mye bedre enn mange hadde fryktet, sier klima og miljøminster Vidar Helgsen.

Ingen smitte

Den største bekymringen var om andre land ville gjøre som USA, og trekke seg fra avtalen.

- Det er ikke inntrykket, snarer tvert imot, sier Norges klima- og miljøminister Vidar Helgsen til Dagbladet.

Han mener det har preget møtet at USA ikke lenger har en lederrolle, men sier de ikke har vært fraværende i forhandlingene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer