Donald Trump på G20-toppmøtet

Trumps soloshow: - Jeg kommer overens med alle

Fikk kritikk for autokrat-kos og Putin-flørt da han annonserte våpenhvile i handelskrigen med Kina og inviterte seg selv til Nord-Korea.

SE TV: Trump innledet pressekonferansen med å ta opp et nytt mulig møte med Nord-Korea. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var en Donald Trump i storform som stilte opp på sin første solo-pressekonferanse på fire måneder under G20-toppmøtet i Osaka i Japan lørdag morgen.

I over en time og ti minutter, snakket presidenten fritt og svarte på spørsmål om både Kina, Nord-Korea, Iran, demokratiske konkurrenter, Vladimir Putin og Saudi-Arabia.

Ved hans siste formelle pressekonferanse alene hadde nettopp forhandlingene i enerom med Kim-Jong un endt i fiasko uten noen avtale om atomnedrustning på den koreanske halvøya.

I dag var forutsetningene helt annerledes. Natt til lørdag satt han i lange samtaler med Kinas president Xi Jinping. De ble enige om å gjenoppta forhandlingene om en handelsavtale. Handelskrigen mellom landene har kostet selskaper i begge land milliarder, forstyrret globale vareleveranser og produksjon og ført til frykt i markedet.

I dag annonserte Trump at han ikke vil ilegge mer toll på kinesiske varer og at han vil tillate amerikanske selskaper å selge til den kinesiske telegiganten Huawei. Det kan bety framskritt i forholdet mellom de to landene.

- Vil møte Kim i Nord-Korea

Samtidig spesifiserte han også muligheten for et tredje møte med Nord-Koreas diktator Kim Jong-un. Natt til lørdag tvitret nemlig presidenten:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer