Trumps sønn lovet Kasich at han kunne få bli den «mektigste visepresidenten i historien». Faren ville være opptatt med «Making America great again»

- Jeg vurderte det aldri.

FORSØKTE Å BLI PRESIDENT: John Kasich og Donald Trump fotografert i forbindelse med en debatt i New Hampshire i primærvalgkampen. Foto: AP / Matt Rourke / NTB scanpix
FORSØKTE Å BLI PRESIDENT: John Kasich og Donald Trump fotografert i forbindelse med en debatt i New Hampshire i primærvalgkampen. Foto: AP / Matt Rourke / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hvordan vil egentlig Donald Trump bli som president? Vil han tvinge gjennom alle valgkampløftene sine og fortsette i samme spor som i valgkampen? Eller vil han forsøke å være samlende og forsonende, som i vinnertalen han holdt i går?

Det er det ingen som enn så lenge vet. Men Trumps søken etter en visepresident i sommer kan gi noen hint om hva slags rolle han ser for seg å spille.

New York Times avslørte i sommer at en av kandidatene Trump vurderte var John Kasich, guvernør i Ohio. Avisa avslørte samtidig at rollen Kasich ble forespeilet var av det ganske omfattende slaget.

Donald Trump jr. skal ha henvendt seg til en av Kasichs rådgivere, og spurt om Kasich kunne tenke seg å bli den mektigste visepresidenten i historien. Han skal ha lovet visepresidenten ansvaret for «innen- og utenrikspolitikken».

Ifølge New York Times skal Kasichs rådgiver ha spurt om hva Trump egentlig skulle ha ansvar for da. Ifølge avisa svarte Donald Trump jr: «Making America great again».

MASSIVT: Enorm folkemengde protesterte mot Donald Trumps valgseier utenfor Trump Tower i New York. Video: Trym Mogen og Øistein Norum Monsen / Dagbladet. Vis mer

Trump-kampanjen benektet historien.

- Det er latterlig. Det ble aldri gitt et slikt tilbud, sa Trump-talsmann Jason Miller til CNN.

- Kasich er bare en dårlig taper, sa han.

Men noen uker senere bekreftet Kasich historien selv overfor CNN.

- Jeg vurderte det aldri. Jeg ville blitt den verste visepresidenten. Jeg har for mange meninger, sa Kasich.

OBAMA OM DEN NYE PRESIDENTEN: Obama talte onsdag ettermiddag om Trump som ny president i USA. Video: AP Vis mer

Kasich er ansett som en relativt moderat republikaner, og han forsøkte lenge selv å bli president. Men han havnet i skyggen av Trump og Ted Cruz, og vant ingen andre steder enn i hjemstaten Ohio.

Samtidig er han en av få profilerte republikanere som ikke har gitt noen støtte til Trump i det hele tatt. Da republikanerne holdt sitt landsmøte i Cleveland i Ohio i juli, holdt delstatens guvernør seg helt unna.

Til slutt endte Trump opp med å velge kristenkoservative Mike Pence, guvernør i Indiana.

HELE TALEN: Donald Trump vil være en president for hele det amerikanske folket. Video: CNN/Foto: NTB Scanpix Vis mer