USA med sanksjoner mot Russland:

Trumps spesialrådgiver raser mot Obama: - Han vil presse Trump opp i et hjørne

- Ikke slik vi gjennomførere fredelige overganger i dette demokratiet, sier Kellyanne Conway, Donald Trumps spesialrådgiver.

UT MOT OBAMA: Kellyanne Conway er Donald Trumps, USAs kommende president, spesialrådgiver. Nå langer hun ut mot Obama for sanksjonene han har innført mot Russland. Conway og Trump-laget mener Obama har sanksjonert mot Russland for å presse Trump opp i et hjørne. Foto: Reuters / NTB Scanpix
UT MOT OBAMA: Kellyanne Conway er Donald Trumps, USAs kommende president, spesialrådgiver. Nå langer hun ut mot Obama for sanksjonene han har innført mot Russland. Conway og Trump-laget mener Obama har sanksjonert mot Russland for å presse Trump opp i et hjørne. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Selv om sanksjonene mot Russland var varslet, slo president Obamas kunngjøring om at amerikanske myndigheter skal utvise 35 russiske diplomater ned som en bombe i Trump-leiren torsdag.

- Selv de som støtter Obama i de fleste saker, sier at en del av grunnen til at han gjør dette nå er at han vil presse Trump opp i et hjørne. Det er uheldig om det er Obamas motivasjon for å innføre disse sanksjonene, men vi har vondt for å tro at det ikke er tilfellet, sier Trump-rådgiver Kellyanne Conway til CNN natt til fredag.

Obama skrev torsdag også under på en såkalt presidentordre som fører opp to russiske etterretningsbyråer - GRU og FSB - og fire russiske etterretningssjefer på USAs sanksjonsliste.

Den norske seniorforskeren Svein Melby, presenterte overfor Dagbladet i går kveld en lignende analyse. Han kalte gårsdagens melding fra Obama for en snubletråd til Trump.

- Donald Trump settes i en politisk vanskelig situasjon. Fordi de skjer helt på slutten av Obama-perioden vil han måtte starte opp med disse tingene i nær framtid. Hvordan det vil påvirke forholdet mellom USA og Russland får vi se, men Obama legger ut en snubletråd som kompliserer situasjonen for ham, sier Melby.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer