Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trumps stabssjef raser mot lærer: - Han burde dra til helvete

Læreren kalte folk som tjenestegjør i militæret for «idioter».

VIRALT: Videoen av lærer Gregory Salcido som skjeller ut en elev for å gå med t-skjorte med påskriften «U.S. Marines Corps.», har gått viralt etter at videoen ble publisert på Facebook. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I sommer hentet Donald Trump inn John Kelly til Det hvite hus, som sin nye stabssjef.

Kelly ilte til verket, og nesten før han hadde begynt jobben sparket han den skandaleombruste kommunikasjonssjefen Anthony Scaramucci. Seinere måtte også flere andre framstående personer pakke snippsekken og forlate maktens korridorer.

Skjelte ut militæret

Men nå stjeler Kelly overskrifter for sitt angrep på en person uten tilknytning til Det hvite hus, nemlig Gregory Salcido, lærer ved El Rancho High School i Pico Rivera California.

Bakgrunnen er at en video av Salcido som skjeller ut en elev for å gå med T-skjorte med påskriften «U.S. Marines Corps.», har gått viralt etter at videoen ble publisert på Facebook.

- Tenk på de personene du kjenner som er der. Din utrolig dumme onkel Louie eller hvem som helst. De er idioter. De er ikke tenkere, de er ikke akademiske folk, de er ikke intellektuelle folk. De er de laveste av de lave, sa Salcido til eleven.

Læreren sa også at kun folk uten valgmuligheter vil velge militæret som karriere.

Da videoen av Salcidos utblåsning ble publisert på nettet, førte det til et voldsomt tilbakeslag mot læreren. Han ble mandag ilagt såkalt «administrativt fravær» av skolen.

Han vil ikke få anledning til å returnere til sin lærergjerning før etterforskningen av hendelsen er ferdig, ifølge inspektør ved skolen Karling Aguilera-Fort.

- En ting vi forteller folk er at styret, inspektøren og de ansatte forplikter seg til å komme til bunns i dette, for samfunnet, sier Aguilera-Fort til Whittier Daily News.

- Burde dra til helvete

Og nå har altså videoen nådd helt til Det hvite hus, og stabssjef John Kelly. Han har lang fartstid i marinekorpset, der han var general, og dermed er det kanskje ikke helt unaturlig at Salcidos utblåsning har falt ham tungt for brystet.

- Jeg mener den fyren burde dra til helvete. Jeg håper han nyter frihetene og livsstilen vi har kjempet for, sa Kelly under et intervju med Fox News Radio, ifølge Politico.

Også i Salcidos lokalsamfunn har det vært sterke reaksjoner. Så sterke, at politiet har bestemt seg for å patruljere både utenfor Salcidos hjem, og utenfor hjemmet til eleven som ble skjelt ut.

- Vi overvåker sosiale medier der det har vært veldig sterke meninger på begge sider, sier Pat Valdez ved det lokale politiet.

Det er også ventet at mange vil møte opp under skolestyrets møte 6. februar, og under høringen i bystyret 13. februar.

- Vi tillater ytringsfrihet, men vi ber om at responsen framføres med verdighet og rettferdighet, sier Valdez.

Vil ikke intervjues

Salcido selv har ikke ønsket å gi noen intervjuer i sakens anledning.

«Basert på de mange hatefulle, vulgære og voldelige truslene mot meg og min familie, så er min prioritet den emosjonelle og fysiske helsen til min kone og sønn, skriver Salcido i en SMS til lokalavisa Whittier Daily News.

17-åringen som filmet videoen, Victor Quinonez, sier han ikke hadde planer om at noen andre skulle få se videoen.

- Men mora mi delte den med noen få venner, og nå har dette skjedd, sier han.

17-åringens far og to onkler har vært i marinekorpset og kjempet i Afghanistan, Gulfkrigen og Vietnam, mener Salcido gikk for langt.

- Det var så respektløst overfor min far og mine onkler og de som fortsatt er i militæret, sier Quinonez.

Bystyret i Pico Rivera kom mandag med en uttalelse, der de kritiserer Salcido.

- Vi, det valgte styrende organet i byen Pico Rivera, er uenige og fordømmer kommentarene fra bystyremedlem Salcido om de personene som har tjenestegjort eller for tiden tjenestegjør i vårt lands militære, heter det i uttalelsen, ifølge Fox News.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!