- Trumps stabssjef smittet

President Donald Trumps stabssjef Mark Meadows har angivelig testet positivt for covid-19.

STABSSJEF: En da coronasyk president ankommer Walter Reed militærsykehus 2. oktober, sammen med sin stabssjef Mark Meadows. Foto: AP Photo/Jacquelyn Martin.
STABSSJEF: En da coronasyk president ankommer Walter Reed militærsykehus 2. oktober, sammen med sin stabssjef Mark Meadows. Foto: AP Photo/Jacquelyn Martin. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stabssjef Mark Meadows (61) og flere andre i Det hvite hus skal angivelig ha testet positivt for coronaviruset.

Det melder tre reportere for Bloomberg News, blant annet Jennifer Jacobs, som var den første til å melde om at Trump-rådgiver Hope Hicks var smittet i begynnelsen av oktober.

Også nyhetsbyrået AP melder at Meadows og flere andre skal være smittet. CNN melder at Meadows er smittet. Det hvite hus har ikke bekreftet disse påstandene.

Bloomberg skriver lørdag morgen at minst fire andre medarbeidere i Det hvite hus har fått bekreftet smitte, blant dem kampanjerådgiver Nick Trainer. Han skal ha fått påvist viruset på Election day, altså tirsdag, skriver Wall Street Journal.

- Bekymret

Samme dag som Hicks ble bekreftet smittet bekreftet også president Donald Trump og førstedame Melania at de hadde testet positivt for coronaviruset. Seinere ble over 30 personer knyttet til Det hvite hus bekreftet smittet.

Da Trump var coronasyk fortalt Meadows at han var svært bekymret.

NY HILSEN: Trump delte en ny hilsen på Twitter noen få minutter etter at han kom tilbake fra sykehuset natt til tirsdag 6. oktober. Video: Twitter Vis mer

Var på valgfest

Stabssjef Meadows er en av flere i Trump-administrasjonen som stort sett ikke bruker munnbind, påpeker CNN. Stabssjefen har vært i kontakt med en rekke personer i Det hvite hus og det Republikanske miljøet, ifølge NTB.

Det er blant annet arrangert flere arrangementer i Det hvite hus den siste uka. Meadows har vært på jobb i Det hvite hus og i Trump-kampanjen hele uka.

CNNs Det hvite hus korrespondent Kaitlan Collins påpeker at Meadows var til stede på Trumps valgnattfest i Det hvite hus tirsdag kveld lokal tid. Han hadde angivelig nær kontakt med medlemmer av presidentens familie.

PASIENT: Trump sier han forsøkte å lytte til legene da ha lå inn på sykehuset. Video: FOX NEWS Vis mer

Kritikken haglet

Talen inneholdt oppsiktsvekkende påstander, som har vakt sterke reaksjoner. Kritikken haglet også av andre årsaker. Mange la nemlig merke til at tilskuerne samlet seg tett i tett, uten munnbind.

Det var sterke reaksjoner på håndteringen av smittevernet. På Twitter ble møtet omtalt som «covid-fest» og et «massesmitte-arrangement».

Ifølge CNN var Meadows også ved presidentens side under reise søndag og mandag.

Dagbladet følger saken.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer