Trumps «stjernevitne» går viralt

Påstandene til en av Trump-kampanjens vitner ble erklært som «simpelthen ikke troverdige» av en dommer.

GÅR VIRALT: Melissa Carone har blitt omtalt som et «stjernevitne» av både Donald Trump og Rudy Guiliani. Nå blir hun latterliggjort. Video: Michigan State House. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Trump-kampanjens innbitte kamp for å overbevise rettsvesenet om at Joe Bidens seier skyldes valgfusk, har høstet mye kritikk og omtale.

Mye av kritikken den siste tida har imidlertid vært rettet mot en av Trump-kampanjens såkalte «stjernevitner», Melissa Carone. Hun ble hentet inn i november som et «ekstraordinært vitne» for å støtte opp om Trump-kampanjens påstander om valgfusk.

Hun skal angivelig ha jobbet som IT-support for maskinene som telte stemmer på valgdagen i Detroit.

I et intervju med TV-kanalen Fox News i november, vakte hun oppsikt da hun hevdet å ha sett at stemmesedler ble skannet flere ganger, samt at varebiler som skulle levere mat til valgarbeidere, gjemte tusenvis av stemmesedler isteden.

To dager seinere erklærte en dommer påstandene hennes som «simpelthen ikke troverdige», ifølge The Washington Post.

Hysjet på av Guiliani

At påstandene til Melissa Carone om valgfusk ble avvist av en dommer, stoppet ikke Trump-kampanjen fra å bruke henne som vitne på en høring i Michigan onsdag. Der insisterte hun høylytt, uten bevis, at tusenvis av stemmer var talt to ganger.

- Jeg vet hva jeg så, sier Carone, og henvender seg deretter direkte til Steve Johnson, dommer og medlem av Representantenes hus.

- Jeg signerte noe som sa at hvis jeg tar feil, kan jeg havne i fengsel. Gjorde du?, spør hun Johnson.

Carone skal ha snakket over Johnson gjentatte ganger da han prøvde å komme til bunns i påstandene hennes om valgfusk.

Til og med Rudy Giuliani, Donald Trumps personlige advokat, reagerte på Carone, og hysjet på henne da hun snakket over Johnson.

Avvist i retten

Michigan godkjente offisielt valgresultatene i slutten av november, og slo fast at delstatens 16 valgmenn går til Joe Biden.

- Vi skal fortsette å bekjempe valgsvindel rundt om i landet mens vi kjemper for å telle alle lovlige stemmer. Amerikanerne må være sikre på at de endelige resultatene er rettferdige og legitime, skrev Jenna Ellis, en av Trumps juridiske rådgivere, på Twitter etter at nyheten ble kjent.

Tallene viste at Biden slo Trump med omkring 155 000 stemmer i delstaten. I Detroit-området hevdet Trump imidlertid at det var uregelmessigheter i stemmeopptellingen, og ba derfor om at godkjennelsen av valget skulle utsettes, skriver Washington Post.

TRUMP: President Donald Trump holdet ny tale. Video: Det hvite hus Vis mer

De virale klippene av «stjernevitne» Melissa Carone illustrerer hvordan Trump-kampanjen har kjempet i motvind den siste tida. Seinest torsdag avviste Høyesterett i Wisconsins Trump-kampanjens forsøk på å utfordre valgresultatet i delstaten.

Dommerne konkluderte med at Trump-kampanjen må søke behandling i en lavere rettsinstans først, i henhold til delstatens lover.

Trump-kampanjen hevder at over 200 000 stemmesedler ble feilaktig akseptert av valgansvarlig. De argumenterte for at saken var så presserende at den umiddelbart skulle behandles av Høyesterett i delstaten.

Tirsdag sa imidlertid USAs justisminister William Barr at justisdepartementet ikke har funnet bevis for omfattende valgfusk som kan endre valgresultatet.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer