Trumps store frykt

Mer enn noe annet ser USAs president, Donald Trump, ut til å frykte å framstå som en taper. Det kan hjelpe ham til gjenvalg, mener eksperter.

HØRER ETTER: USAs president, Donald Trump, har et svært nært forhold til Fox News-programlederen Sean Hannity. Foto: Ethan Miller/Getty Images/AFP
HØRER ETTER: USAs president, Donald Trump, har et svært nært forhold til Fox News-programlederen Sean Hannity. Foto: Ethan Miller/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Gang på gang er Trump blitt anklaget for å være egenrådig og å ta beslutninger impulsivt og basert på magefølelsen.

- Ingen vet egentlig hva som foregår i hodet på den fyren. Han ser ikke ut til å bry seg noe særlig om sine egne rådgivere, sier professor i statsvitenskap ved Barnard College, Sheri Berman til Dagbladet.

Hun mener det skiller ham markant fra andre presidenter i nyere historie.

- Det er en særdeles komplisert jobb, og du kan ikke være ekspert på alt. En god sjef må kunne ta beslutninger, men vedkommende må også vite når han eller hun bør stole på rådene fra en rådgiver, som er eksperter. Trump er ikke interessert i dette. Bare se på hvor ofte han skifter rådgivere. Folk får sparken. Han mobber folk og gir dem kallenavn, sier Berman.

To skremmende tanker

Hun mener det er to ting som skremmer ham: Tanken på å være upopulær og å miste makta.

- Det forklarer hvorfor han er så interessert i Fox News. Han forstår at det som skjer der både reflekterer og danner folkemeninga. Derfor bruker han store deler av dagen på å se på TV, og forsøker å se hva som interesserer folk som kan komme til å stemme på ham, sier Berman.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer