Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trumps svigersønn: - Jeg konspirerte ikke med Russland

Møtte pressen etter å ha blitt grillet av det amerikanske Senatets etterretningskomité.

KORT UTTALELSE: Etter å ha blitt grillet av Senatets etterretningskomité i dag, kom Jared Kushner, Donald Trumps svigersønn og seniorrådgiver, med en kort uttalelse til amerikansk presse. Foto: AP Photo / NTB Scanpix
KORT UTTALELSE: Etter å ha blitt grillet av Senatets etterretningskomité i dag, kom Jared Kushner, Donald Trumps svigersønn og seniorrådgiver, med en kort uttalelse til amerikansk presse. Foto: AP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg konspirerte ikke med Russland, og jeg vet ikke om noen andre i valgkampen som gjorde det heller.

Det sa Jared Kushner, Donald Trumps svigersønn og seniorrådgiver, til amerikansk presse i ettermiddag.

Kushner, som er gift med presidentens datter Ivanka, ble tidligere i dag grillet av det amerikanske senatets etterretningskomité. Tema var hans kontakt med personer fra eller tilknyttet til Russland.

Nå møtte han amerikansk presse utenfor Det hvite hus.

- Har vært helt åpen

Kushner forklarte seg for komiteen bak dører, men offentliggjorde på forhånd sitt innledningsforedrag. Under den kjappe seansen utenfor Det hvite hus i kveld norsk tid gjentok han budskapet fra sin innledning.

Han sa blant annet:

- Jeg hadde ingen upassende kontakt. Jeg har vært helt åpen.

Det er ikke bare Senatet som ønsker at Kushner skal forklare seg om sin kontakt med russerne. Også Representantens hus, det andre kammeret i den amerikanske Kongressen, har bedt Kushner om å forklare seg.

Den forklaringen skal Kushner gi i morgen, tirsdag, til etterretningskomiteen i Representantens hus.

- Jeg ser fram til å svare på spørsmål fra komiteen i Representantens hus i morgen, var alt Kushner hadde å si om den saken.

Russland-koblinger

Gjennom Donald Trumps seks måneder lange presidentskap har spørsmål om hans egne - og hans apparats - koblinger til Russland, vært et stor tema i USA.

Ved ujevne mellomrom har amerikansk presse avdekket kobling etter kobling, møte etter møte.

Kushner redegjorde selv for sin kontakt med russere, eller personer tilknyttet Russland, i innledningsforedraget sitt. Gjennom en to år lang periode, fra Trump annonserte sitt kandidatur og til i dag, skal Kushner ha hatt fire møter med russiske embetsmenn, eller andre tilknyttet Russland.

Deriblant et møte, som beskrives som uformelt, med Russlands ambassadør til USA, Sergej Kisljak.

Han deltok også på det mye omtalte møtet mellom Donald Trumps sønn, Donald Trump Jr, og en russisk advokat, som ble avdekket denne måneden.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!