Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA

Trumps svigersønn utvalgt til rådgiver: Demokratene krever granskning

Påtroppende president Donald Trump har nylig utnevnt sin svigersønn til en av sine rådgivere ved Det hvite hus. Dette har skapt sterke reaksjoner hos demokratene. 

FAMILIE: Donald Trump på et kampanjearrangement i juni 2016. I bakgrunnen står hans datter Ivanka Trump og hans svigersønn Jared Kushner. Foto: REUTERS/Mike Segar/File Photo
FAMILIE: Donald Trump på et kampanjearrangement i juni 2016. I bakgrunnen står hans datter Ivanka Trump og hans svigersønn Jared Kushner. Foto: REUTERS/Mike Segar/File Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

20. januar vil Donald Trump bli innsatt som den 45. amerikanske presidenten. Mandag ble det klart at han har utnevnt sin svigersønn Jared Kushner til sin seniorrådgiver, noe som har skapt sterke reaksjoner.

Nepotisme og interessekonflikt
Demokratene bekymrer seg for nepotisme og interessekonflikt. En gruppe ønsker at utvelgelsen av Kushner skal granskes for juridiske problemer, skriver BBC.

Kushners advokat sier at rådgiverrollen ikke bryter anti-nepotisme-lover.

Kushner har vært en innflytelsesrik del av Trumps valgkampanje. Han skal nå fratre som sjef for sin families eiendomsselskap og som utgiver av The New York Observer.

Uenighet om lovverk
I motsetning til kabinettposisjoner, som blir gransket av kongressen, så er rådgivere regnet som en del av de ansatte ved Det hvite hus. Dermed trenger ikke Trump godkjenning fra Kongressen når han velger sin svigersønn Kushner.

Demokratene argumenterer sterkt for at den føderale anti-nepotisme-loven også skal gjelde ansatte i Det hvite hus. Dette har blitt avvist av Trumps team.

Loven skal stoppe en president fra å gi en kabinettstilling til en slektning, men det er uklart om den gjelder for stillinger i teamet i Det hvite hus.

Ifølge Trumps overgangsteam vil Kushner i sin rolle som rådgiver i utgangspunktet fokusere på handelspolitikk og Midtøsten. Ivanka Trump skal trappe ned fra lederroller ved Trump Organization, samt hennes egne motemerker. Foreløpig skal hun ikke være en offisiell rolle i farens regjering.

GIFT: Jared Kushner er gift med Ivanka Trump, som er datteren til Donald Trump. Foto: REUTERS/Lucas Jackson/File Photo
GIFT: Jared Kushner er gift med Ivanka Trump, som er datteren til Donald Trump. Foto: REUTERS/Lucas Jackson/File Photo Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling