USA

Trumps svigersønn utvalgt til rådgiver: Demokratene krever granskning

Påtroppende president Donald Trump har nylig utnevnt sin svigersønn til en av sine rådgivere ved Det hvite hus. Dette har skapt sterke reaksjoner hos demokratene. 

FAMILIE: Donald Trump på et kampanjearrangement i juni 2016. I bakgrunnen står hans datter Ivanka Trump og hans svigersønn Jared Kushner. Foto: REUTERS/Mike Segar/File Photo
FAMILIE: Donald Trump på et kampanjearrangement i juni 2016. I bakgrunnen står hans datter Ivanka Trump og hans svigersønn Jared Kushner. Foto: REUTERS/Mike Segar/File Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

20. januar vil Donald Trump bli innsatt som den 45. amerikanske presidenten. Mandag ble det klart at han har utnevnt sin svigersønn Jared Kushner til sin seniorrådgiver, noe som har skapt sterke reaksjoner.

Nepotisme og interessekonfliktDemokratene bekymrer seg for nepotisme og interessekonflikt. En gruppe ønsker at utvelgelsen av Kushner skal granskes for juridiske problemer, skriver BBC.

Kushners advokat sier at rådgiverrollen ikke bryter anti-nepotisme-lover.

Kushner har vært en innflytelsesrik del av Trumps valgkampanje. Han skal nå fratre som sjef for sin families eiendomsselskap og som utgiver av The New York Observer.

Uenighet om lovverkI motsetning til kabinettposisjoner, som blir gransket av kongressen, så er rådgivere regnet som en del av de ansatte ved Det hvite hus. Dermed trenger ikke Trump godkjenning fra Kongressen når han velger sin svigersønn Kushner.

Demokratene argumenterer sterkt for at den føderale anti-nepotisme-loven også skal gjelde ansatte i Det hvite hus. Dette har blitt avvist av Trumps team.

Loven skal stoppe en president fra å gi en kabinettstilling til en slektning, men det er uklart om den gjelder for stillinger i teamet i Det hvite hus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer