Trumps svigersønn var med på Russland-møtene som kostet sikkerhetsrådgiveren jobben

Jared Kushner møtte Russlands ambassadør til USA i Trump Tower sammen med Michael Flynn, som fikk sparken.

RUSSLAND-MØTE: Da USAs tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver, generalen Michael Flynn, hadde et møte med den russiske ambassadøren til USA, var Donald Trumps svigersønn - Jared Kushner - med på møtet. Russland-kontakt kostet Flynn jobben. Foto: NTB Scanpix
RUSSLAND-MØTE: Da USAs tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver, generalen Michael Flynn, hadde et møte med den russiske ambassadøren til USA, var Donald Trumps svigersønn - Jared Kushner - med på møtet. Russland-kontakt kostet Flynn jobben. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Da USAs tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver, generalen Michael Flynn, hadde et møte med den russiske ambassadøren til USA, var Donald Trumps svigersønn med på møtet.

Det opplyser Det hvite hus selv.

Flynns feilaktige forklaring om kontakten mellom han selv og den russiske ambassadøren, kostet ham jobben. Nå viser det seg altså at Trumps svigersønn, Jared Kushner, var med på et møte som fram til nå ikke har vært kjent, skriver The New York Times.

Møte i Trump Tower

Det var i desember at Russlands ambassadør Sergej Kisljak ble invitert til Trump Tower - symbolet på Donald Trumps eiendomsimperium - i New York. Da var Trump nyvalgt president, men ennå ikke tatt over jobben.

Møtet skal ifølge Det hvite hus ha blitt avtalt for å «opprette en kommunikasjonslinje» mellom Trumps kommende regjering og den russiske regjeringa.

Kushners rolle i møtet er uklart, men det er antatt Michael Flynn var hovedpersonen fra Trumps side i møtene, skriver The New York Times.

Flynn hadde kontakt med ambassadøren Kisljak under presidentvalgkampen og i overgangsperioden etter valget, har både Kisljak og amerikanske embetspersoner bekreftet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer