Trumps telefonsamtale med Taiwan

Trumps «tabbesamtale» var nøye planlagt, og kan ha vært en genistrek

- Det var et bevisst trekk, og et strålende et.

SNART PRESIDENT: Donald Trump har ringt statsledere verden over. Den som ga mest oppmerksomhet var telefonsamtalen med Taiwans president Tsai Ing-wen. Foto: Reuters / NTB Scanpix
SNART PRESIDENT: Donald Trump har ringt statsledere verden over. Den som ga mest oppmerksomhet var telefonsamtalen med Taiwans president Tsai Ing-wen. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Donald J. Trumps telefonsamtaler til verdens statsledere har fått mye oppmerksomhet de siste ukene.

Spesielt en telefonsamtale ble lagt merke til.

Fredag forrige uke mottok Trump en telefon fra Taiwans president Tsai Ing-wen. Kommunikasjonen mellom de to statene var den første på 37 år, så vidt offentligheten er bekjent.

Eksperter mener den kontroversielle telefonpraten er «salt i såret» for kinesiske styresmakter, og at forholdet mellom USA og Kina kan få en brist. Det har også blitt spekulert på om samtalen var en tabbe.

- Alle er godt planlagt

Selv om det var Ing-wen som ringte til Trump, var samtalen nøye planlagt, skriver den amerikanske storavisa Washington Post.

- Han tok telefonen, tok imot gratulasjoner og gode lykkønskninger, og det var egentlig det, sa den kommende visepresidenten Mike Pence til ABC News søndag.

USA brøt sine diplomatiske bånd med Taiwan på slutten av 1970-tallet, og Kina betrakter som kjent øystaten som en utbryterstat og anerkjenner ikke legitimiteten til president Ing-wen.

En av den kommende presidentens rådgivere sier kommunikasjonen mellom Taiwan og USA ikke gir formell endring i hvordan de opptrer overfor hverandre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer