TALER: Timer før Donald Trump skal holde sin tale til landsmøtet, har den blitt lekket til Hillary-tilhengere. Foto: NTB scanpix
TALER: Timer før Donald Trump skal holde sin tale til landsmøtet, har den blitt lekket til Hillary-tilhengere. Foto: NTB scanpixVis mer

Trumps tale lekket til Hillary-tilhengere timer før den ble holdt: - En katastrofe

Les deler av Trumps tale her. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CLEVELAND (Dagbladet): Deler av Donald Trumps tale til Det republikanske landsmøtet, der han offisielt vil godta partiets nominasjon som presidentkandidat, ble i natt lekket et par timer før den skulle holdes.

Politikknettstedet Politico har sluppet det som skal være et utkast av hele talen, og fastslår at Trump i talen vil framstille seg som en lov og orden-kandidat.

- En katastrofe

STERKE REAKSJONER: Radiovert og politisk kommentator Laura Ingraham talte på det republikanske landsmøtet onsdag 20. juli. Twitter har stormet etter avslutningen på talen hennes. Video: CNN Vis mer

Nettstedet skriver i tillegg at det tidligste utkastet av talen ble sluppet rundt klokka 23.00 norsk tid av en sponsororganisasjon som støtter Hillary Clinton - gruppa oppgir at talen kom fra en legitim republikansk kilde.

- Det er en katastrofe, sier en republikansk medarbeider på landsmøtet til Politico.

Han rettet kritikk mot Trumps valgkampsjef Paul Manafort, som også fikk hard kritikk for håndteringen av Melania Trumps plagierte tale natt til tirsdag.

Her er deler av talen

Kort tid etter det lekkede utkastet begynte å sirkulere, kom også Trump-kampanjen med en offisiell Teaser. Dagbladet har oversatt utdraget fra kampanjen:

«Venner, delegater og amerikanere. Det er med ære og ydmykhet jeg aksepterer kandidaturet som president i USA.

Amerikanere som ser denne talen i kveld har sett de nylige bildene av gatene og kaoset i lokalsamfunnene våre. Mange har vært vitne til denne volden personlig, noen har til og med vært deres ofre.

HØRER DU LIKHETEN? Melania Trump brøt tausheten, og talte foran det republikanske partiet under landsmøtet. For åtte år siden talte Michelle Obama under Demokratenes landsmøte. Talene har flere åpenbare likheter. Video: CNN Vis mer

Jeg har en melding til dere alle: kriminaliteten og volden som i dag berører nasjonen vår vil snart ta slutt. Fra 20. januar 2017 skal tryggheten gjenopprettes.

USA er en langt mindre trygg nasjon - og verden er langt mindre stabil - enn da Obama tok valget om å gjøre Hillary Clinton ansvarlig for USAs utenrikspolitikk. Jeg er sikker på at at det er en avgjørelse han angrer. Hennes dårlige instinkter - noe som ble poengtert av Bernie Sanders - er det som har ført til mange av katastrofene som skjer i dag.

Men Hillary Clintons arv trenger ikke være USAs arv. Problemene vi nå står overfor - fattigdom og vold hjemme, krig og ødeleggelse i utlandet - vil bare vare så lenge vi lener oss på de samme politikerne som skapte dem.

Så lenge vi er leder av politikere som ikke vil sette USA først, kan vi være sikre på at andre land ikke vil behandle USA med respekt. Dette vil endre seg når jeg blir president.

Min beskjed er at ting må endre seg - og de må endres seg akkurat nå.

LEVERTE TALE: Ted Cruz fikk tale på landsmøtet i primetime. Han kom aldri med en støtteerklæring til Donald Trump og ble buet av scenen. Video: CNN Vis mer

Hver dag våkner jeg bestemt på å gi et bedre liv til alle menneskene i dette landet som har blitt neglisjert, ignorert og forlatt.

Middelklassen og næringsliv vil oppleve en ordentlig lettelse, og skatter vil bli gjort mye enklere for alle. USA er et av landene i verden med mest skatt.

Å senke skattene vil føre til at nye selskaper og jobber kommer tilbake til landet. Deretter skal vi håndtere regulering, en av de største jobbdreperne der ute. Overdreven regulering koster landet vårt to billioner dollar årlig, og det skal vi slutt på.

Med denne nye politikken, vill billioner av dollar strømme inn i landet vårt. Den nye rikdommen vil forbedre livskvaliteten for alle i USA. Vi skal bygge veiene, motorveiene, bruer, tuneller, flyplasser og jernbanen for framtida. Dette vil føre til millioner av nye jobber.

Vi skal redde barn fra å mislykkes på skolen ved å hjelpe foreldrene deres med å sende dem på en trygg skole de velger selv.

Så til alle foreldre som drømmer for sine barn, og alle barn som drømmer om framtida, jeg sier dette til dere i kveld: Jeg vil kjempe for dere, og jeg vil vinne for dere.»