Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trumps tale var den korteste på 40 år

Talte 1433 ord. 

USAS 45. PRESIDENT: Her taler Donald Trump, for første gang som president for USA. Video: CNN / AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Talen Donald Trump holdt etter at han ble tatt i ed som USAs nye president, er den korteste siden Jimmy Carter for 40 år siden.

Talen til Trump var på 1433 ord, bare litt lenger enn Carters 1229 ord i 1977.

Men lengden på talen synes ikke å ha sammenheng med presidentens betydning. Franklin D. Roosevelts tale i 1956 var bare på 559 ord, mens John F. Kennedys tale i 1961 var hundre ord kortere enn Trumps.

Den aller korteste var den første presidenten, George Washingtons, i 1789, som bare var på 135 ord.

Den lengste var det William Henry Harrison som holdt i 1841. Den var på 8460 ord. Men så fikk Harrison lungebetennelse og døde en måned etter innsettelsen. Trolig ble han syk fordi han holdt talen i iskaldt vintervær uten frakk eller hatt.

(NTB)

AVLEGGER EDEN: Øyeblikket da Trump blir USAs nye president. Video: AP / CNN Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling