Trumps tidligere advokat: Mueller vurderer å stevne Trump for storjuryen

Tok opp muligheten for stevning da han ble gjort oppmerksom på at presidenten ikke føler seg forpliktet til å snakke med etterforskere.

KAN BLI STEVNET: Donald Trump kan bli stevnet inn for storjuryen. Det skal i alle fall spesialetterforsker Robert Mueller ha sagt under et møte i mars. Foto: REX / Shutterstock / NTB scanpix
KAN BLI STEVNET: Donald Trump kan bli stevnet inn for storjuryen. Det skal i alle fall spesialetterforsker Robert Mueller ha sagt under et møte i mars. Foto: REX / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Trump-administrasjonen er som kjent under etterforskning av spesialetterforsker Robert Mueller for mulig samarbeid med Russland om å påvirke det amerikanske presidentvalget i 2016.

Trump har lenge hatt et intenst ønske om at Mueller skal avslutte etterforskningen, som han gjentatte ganger har omtalt som en «heksejakt».

Og de siste dagene har det kommet flere drypp som kan tilsi at Mueller er interessert i å få høre hva Trump selv har å si.

Lakk spørsmål

Mandag skrev New York Times at de har fått tak i de rundt 50 spørsmålene som Mueller vil stille president Trump.

Ifølge avisa ser de åpne spørsmålene ut som et forsøk på å kartlegge presidentens tankegang for å forstå motivasjonen for Twitter-meldingene hans og forholdet til familie og rådgivere.

Spørsmålene skal også ta for seg oppsigelsene av tidligere FBI-sjef James Comey og hans behandling av justisminister Jeff Sessions, samt et møte som fant sted i Trump Tower i 2016 mellom Trumps valgkampapparat og russere som tilbød informasjon om Hillary Clinton.

Trump selv skriver på Twitter at det er uverdig at spørsmålene er lekket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer