Trumps tidligere sjefstrateg med krass kritikk: - Antakelig den verste avgjørelsen i moderne politisk historie

Steve Bannon snakker ut.

REFS: Donald Trumps tidligere sjefsstrateg, Steve Bannon, har forsikret at han kommer til å forsvare Trump mot hans motstandere, men han er ikke like imponert over alle presidentens avgjørelser. Foto: REUTERS / Carlos Barria / NTB scanpix
REFS: Donald Trumps tidligere sjefsstrateg, Steve Bannon, har forsikret at han kommer til å forsvare Trump mot hans motstandere, men han er ikke like imponert over alle presidentens avgjørelser. Foto: REUTERS / Carlos Barria / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det er tre uker siden Donald Trump sjefstrateg Steve Bannon forlot Det hvite hus.

Han har siden da omtalt Donald Trump relativt pent. Bannon har lovet at han vil «gå i krigen for Trump mot hans motstandere».

På søndag ble hans første lengre intervju etter at han forlot Det hvite hus og returnerte til det omstridte, sterkt høyreorienterte nyhetsnettstedet Breitbart, vist på CBS.

- Stor feil

Der ble Bannon blant annet spurt om han synes at Donald Trumps avgjørelse om å sparke FBI-direktør James Comey var den største politiske feilen i historien, skriver CNN.

- Det vil antakelig være for bombastisk selv for meg. Men antakelig er det den største feilen i moderne politisk historie, sier Bannon i intervjuet.

For ifølge Bannon er det lite trolig at visejustisminister Rod Rosenstein hadde utnevnt den tidligere FBI-direktøren Robert Mueller til spesialetterforsker, med vide fullmakter til å granske Trumps Russland-bindinger og den angivelige russiske innblandingen i valget i USA.

- Jeg tror ikke det er noe tvil om at om ikke James Comey hadde fått sparken, så hadde vi ikke hatt en spesialetterforsker. Vi ville ikke hatt Mueller-etterforskningen og den bredden som Mueller tydeligvis går for, sier Bannon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer