Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trumps tidligere valgkampsjef fengslet

Paul Manafort er arrestert i påvente av høring om Russland-granskningen.

FENGSLET: Paul Manafort, Trumps tidligere valgkampsjef, er nå blitt fengslet. Foto: NTB Scanpix
FENGSLET: Paul Manafort, Trumps tidligere valgkampsjef, er nå blitt fengslet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det melder nyhetsbyrået AFP.

Det har tidligere vært kjent at spesialetterforsker Robert Muellers stab har anklaget Manafort for gjentatte ganger å ha forsøkt å kontakte to sentrale vitner for å påvirke deres vitnemål.

Åttende juni meldte NTB at det var kommet nye tiltaler i Muellers Russland-granskning.

Muellers etterforskning dreier seg først og fremst om hvorvidt Trump og hans stab samarbeidet med Russland i valgkampen i 2016.

Tiltalen mot Donald Trumps tidligere valgkampsjef Paul Manafort er utvidet av en føderal storjury.

Utenlandsk agent

De nye tiltalene mot Manafort og hans forretningspartner Konstantin Kilimnik dreier seg om forsøk på å hindre Muellers etterforskning.

Manafort er fra før blant annet tiltalt for å opptre som en uregistrert utenlandsk agent og for hvitvasking av penger. Blant annet skal han ha mottatt store beløp fra Ukrainas tidligere president Viktor Janukovitsj og ha skjult dette for myndighetene.

Ifølge NTB har ikke navngitte vitner arbeidet med Manafort da han representerte et prorussisk parti i Ukraina. Vitnene har fortalt FBI at de tror Manafort og Kilimnik forsøkte å få dem til å lyve om arbeidet sitt.

Ifølge påtalemyndigheten skal kontakten med vitnene ha skjedd via telefon og krypterte meldingstjenester. Det første tilfellet som omtales var i februar, kort tid etter at en storjury hadde lagt fram en tiltale mot Manafort og mens han var ilagt husarrest. Kilimnik skal også ha kontaktet vitnene i april.

Trump-samarbeid med Russland?

President Donald Trump legger stadig ut Twitter-meldinger der han skarpt kritiserer den tidligere FBI-sjefens etterforskning, som han omtaler som en «heksejakt» Demokratene står bak.

Tiltalen mot Manafort er ikke direkte forbundet med hans arbeid for Trump eller påstandene om samarbeid med russiske representanter, noe presidenten har påpekt ved en rekke anledninger.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media