ORDKRIG: Kallenavn som «mentalt forstyrret senil gamling», «rakettmannen» og «gærningen» har den siste uka flydd mellom Nord-Koreas diktator Kim Jong-un og USAs president Donald Trump. I dag uttaler Nord-Korea at de anser Trumps trusler som en erklæring om krig. Foto: Ahn Young-joon/ AP / Scanpix
ORDKRIG: Kallenavn som «mentalt forstyrret senil gamling», «rakettmannen» og «gærningen» har den siste uka flydd mellom Nord-Koreas diktator Kim Jong-un og USAs president Donald Trump. I dag uttaler Nord-Korea at de anser Trumps trusler som en erklæring om krig. Foto: Ahn Young-joon/ AP / ScanpixVis mer

- Trumps trussel er en erklæring om krig

Nord-Korea truer med å skyte ned amerikanske bombefly.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nord-Koreas utenriksminister Ri Yong-Ho sier at Donald Trumps siste uttalelse er en erklæring om krig, melder nyhetsbyrået AP.

AFP melder at Nord-Korea truer med å skyte ned amerikanske bombefly, uavhengig om de befinner seg i nordkoreansk luftrom eller ikke.

Trusler

Utenriksminister Ri Yong-Ho kom med uttalelsen da han møtte journalister i New York i ettermiddag, melder CNN.

UTENRIKSMINISTER: Minister Ri Yong Ho. Foto: Richard Drew/AP/Scanpix
UTENRIKSMINISTER: Minister Ri Yong Ho. Foto: Richard Drew/AP/Scanpix Vis mer

Det er særlig Trumps twittermelding som avsluttes med at «Nord-Korea ikke vil eksistere stort lenger», som Ri reagerer på.

- Trump hevder at vårt regime ikke vil vare særlig lenge. Han har erklært krig mot landet vårt, sier Ri, som er i New York for å delta på FNs hovedforsamling.

Forrige uke truet Donald Trump Nord-Korea med total utslettelse dersom USA blir presset til å forsvare seg selv eller sine allierte.

Det skjedde i en tale som ble holdt foran 129 statsledere i FNs generalforsamling.

Bombefly

Lørdag tok USA «spillet» et langt steg videre:

I en voldsom maktdemonstrasjon sendte Pentagon amerikanske bombefly i lufta i nærheten av Nord-Koreas østkyst.

Pentagon-talskvinne Dana White understreket at overflygingen var ment å demonstrere at Trump har «et stort antall militæralternativer for å slå tilbake mot enhver trussel».

Dagen etter svarte Nord-Korea med en propagandavideo, der amerikanske bombefly av typen B-1B Lancer - samme type som var involvert i overflygingen, blir angrepet med raketter

Dagbladet følger saken.