Trumps valgkampsjef har sterke russiske bindinger

Har forbindelser til prominente ukrainske og russiske forretningsmoguler. 

VALGKAMPSJEF:  I et TV-intervju på søndag forsvarte han Trumps syn på Russland, og sa at Trump vil være med Russland, som han vil være med alle land som USA har interesser i. Tom Williams/CQ Roll Call
VALGKAMPSJEF:  I et TV-intervju på søndag forsvarte han Trumps syn på Russland, og sa at Trump vil være med Russland, som han vil være med alle land som USA har interesser i. Tom Williams/CQ Roll Call Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Donald Trumps valgkampsjef Paul Manafort har i helgen fått søkelyset fra amerikanske medier på seg.

Fra desember 2004 til sommeren 2010 var Trumps valgkampsjef mediestrateg for Viktor Janukovitsj i Ukraina, rett etter han nettopp hadde mistet presidentembetet etter omfattende valgfusk i det ukrainske presidentvalget, skriver The New York Times.

Nå har han tatt på seg en mye større kampanje. Han forsøker å gjøre Donald Trump til en seirende presidentkandidat.

I et TV-intervju på søndag forsvarte han Trumps syn på Russland, og sa at Trump vil være med Russland, som han vil være med alle land som USA har interesser i.

- Han ser på Russland som en fremmed makt som har satt sine egne interesser på spill, sa Manafort på CBS-programmet «Face the Nation».

Tema i amerikansk valgkamp

Folket hadde reist seg i oransjerevolusjonen, og hadde kastet Putins mann – Janukovitsj, i det ukrainske politiske spillet.

Men Janukovitsj’ lure mediestrategi, i tillegg til mange politiske skudd i foten fra de oransje, gjorde at Janukovitsj kom tilbake og vant presidentvalget i 2010. Manafort var viktig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer