Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trumps valgkampsjef siktet for vold mot reporter

Ser fram til hans dag i retten, ifølge Trump

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Donald Trumps kampanjeleder, Corey Lewandowski, har blitt arrestert og siktet for vold mot en reporter, melder nyhetsbyrået AP.

Ifølge politirapporten skal Lewandowski ha angrepet journalisten Michelle Fields på et valgkampmøte i Florida tidligere i mars.

En overvåkningsvideo som politiet har frigitt viser Lewandowski holde rundt armen til Fields og dra henne mot seg i det hun prøver å stille Trump et spørsmål.

I motsetning til tidligere offentliggjorte videoer av hendelsen er sikten her ikke forstyrret av andre personer i forgrunnen.

Fikk blåmerker Reporteren skal ha fått blåmerker på armen etter hendelsen, og har lagt ut bildet av skadene på sin Twitter-konto. I politirapporten står det at blåmerkene kan stamme fra holding, ifølge SkyNews.

Trump er på sin side helt sikker på at hans kampanjeleder er uskyldig og er sikker på at ham blir frikjent.

- Lewandowski er helt uskyldig etter siktelsen. Han kommer ikke til å erkjenne straffskyld, og ser fram til hans dag i retten, sier Trump i en uttalelse.

Flere av Trumps valgkampmøter forskjellige steder i USA har vært preget av opphetede situasjoner og voldsepisoder hvor demonstranter, Trumps tilhengere eller sikkerhetsfolk har vært involvert.

Kaller Trump «monster» På toppen av siktelsen kaller en av hans tidligere støttespillere Trump for monster.

I et åpent brev skriver Stephanie Cegielski, en tidligere kommunikasjonsdirektør for en gruppe som samlet inn penger for Trump, at selv ikke hans nærmeste rådgivere ventet at han ville lykkes så godt som han har gjort i den amerikanske valgkampen.

- Jeg tror ikke engang at Trump selv tenkte han ville komme så langt. Og jeg vet ikke engang om han ønsket det, noe som kanskje er det mest skremmende av alt, skriver Cegielski i brevet som er publisert på nettstedet xojane.com.

Cegielski har ikke jobbet for Trumps offisielle valgkampteam, men for organisasjonen Make America Great Again — en såkalt Super PAC som i fjor jobbet med å samle inn penger til ham, skriver NTB.

Formålet med Trumps valgkamp var i utgangspunktet å gjøre det brukbart som protestkandidat og få oppmerksomhet, hevder hun.

- Jeg tar nå fullt ansvar for å ha vært med på å skape dette monsteret, skriver hun.

En talsperson for Trump understreker i en uttalelse at Cegielski aldri har vært tilknyttet hans offisielle valgkampteam. Hun «vet ingenting om Trump», og brevet inneholder ikke engang en flik av sannhet, ifølge talspersonen.

 SIKTET FOR VOLD: Corey Lewandowski har blitt siktet for vold av politiet i Florida. Foto:  Joe Raedle/Getty Images/AFP
SIKTET FOR VOLD: Corey Lewandowski har blitt siktet for vold av politiet i Florida. Foto: Joe Raedle/Getty Images/AFP Vis mer
Hele Norges coronakart