USA-valg:

Trumps veier til seier

Presidentvalget avgjøres av et knippe delstater hvor man fortsatt teller opp stemmer. Her er en oversikt over noen varianter av utfall hvor Donald Trump vinner valget.

Publisert
Sist oppdatert

Onsdag kveld fortsetter jakten på 270 valgmenn for presidentkandidatene Donald Trump og Joe Biden. Her får du en oversikt over noen varianter av hvordan utfallet kan bli.

Per onsdag klokka 19. viser Dagbladets oversikt at Donald Trump har 214 valgmenn mot Joe Bidens 227. Dermed mangler Trump 56 valgmenn for å erklære seier, mens Biden mangler 43.

Den nåværende varianten

Dersom man hadde stoppet opptelling av stemmer på nåværende tidspunkt, onsdag klokka 19, så ville Joe Biden ha vunnet valget. Dette fordi han leder i Nevada, Arizona, Wisconsin og Michigan, som ville ha gitt ham 43 valgmenn – totalt 270 valgmenn. Mens Trump ville ha fått 54 av de gjenværende valgmennene – totalt 268 valgmenn.

Republikansk seierRepublikansk ledelseHelt jevntDemokratisk ledelseDemokratisk seierIngen data/uavklartSist oppdatert: 04.12.2020 07:52Kilde: DDHQ
Ingen data tilgjengelig enda

--

-- valgstemmer

Biden (n%)

n stemmer

Trump (n%)

n stemmer

Wisconsin-varianten

På nåværende tidspunkt er det helt utrolig jevnt i Wisconsin. Biden leder med bare 50,3 prosent av stemmene mot Trumps 49,7. Dersom bare Wisconsin snur i løpet av opptellingen, vil Donald Trump vinne valget. Dette fordi han leder i Georgia, North Carolina, Pennsylvania og Alaska, og dersom Trump hadde vunnet Wisconsins valgmenn i tillegg, så ville det ha gitt ham 64 valgmenn – totalt 278 valgmenn.

North Carolina-varianten

Det er også veldig jevnt i North Carolina, hvor Trump leder med bare 50,7 prosent av stemmene mot Bidens 49,3. Dersom bare North Carolina snur i løpet av opptellingen, vil Biden vinne valget. Dette er for så vidt selvsagt ettersom Biden ville ha vunnet uten North Carolina også. Men dersom han hadde vunnet North Carolina, i tillegg til Nevada, Arizona, Wisconsin og Michigan, så ville han ha fått 58 valgmenn – totalt 285 valgmenn.

Stortingsrepresentant for FrP, Christian Tybring-Gjedde, reagerer på talen Donald Trump holdt i Det hvite hus. Vis mer

Michigan-varianten

I Michigan leder Biden med bare 50,5 prosent mot Trumps 49,5 prosent. Dersom bare Michigan snur i løpet av opptellingen, så vil Trump vinne valget. Dette fordi han leder i Georgia, North Carolina, Pennsylvania og Alaska, og dersom han hadde vunnet Michigan i tillegg, så ville det ha gitt ham 70 valgmenn – totalt 284 valgmenn.

Pennsylvania-varianten

Dersom Trump taper Pennsylvania i løpet av opptellingen, så er han ille ute. I så fall må to delstater som på nåværende tidspunkt heller mot Biden, snu for at Trump skal vinne valget. Dette fordi en seier i Pennsylvania gir 20 valgmenn, som er mer enn noen av de andre delstatene hvor det gjenstår opptelling av stemmer.

Nevada-varianten

I Nevada leder Biden med 50,3 prosent av stemmene mot Trumps 49,7. Dersom bare Nevada snur i løpet av opptellingen, så vil Trump vinne valget. Dette fordi han leder i Georgia, North Carolina, Pennsylvania og Alaska, og dersom han hadde vunnet Nevada i tillegg, så ville det ha gitt ham 60 valgmenn – totalt 274 valgmenn.

TALER: Klokka 08.20 norsk tid talte president Donald Trump i Det hvite hus, hvor han igjen kom med flere sjokkerende uttalelser. Video: AP Vis mer

Her får du en oversikt over statene hvor opptellingen fortsatt ikke er sluttført per onsdag kveld klokka 19. Oversikten inneholder også bemerkninger basert på New York Times' oversikt.

Pennsylvania (20 valgmenn)

Trump leder med 54,5 prosent av stemmene mot Bidens 45,5.

Bemerkninger: Philadelphia er en av fylkene i delstaten hvor det fortsatt gjenstår opptelling av store mengder stemmer. Philadelphia er et av Pennsylvanias mest folkerike fylker, og heller mot Biden. Det gjenstår også opptelling av en betydelig mengde stemmer i Bucks fylke, hvor Trump har en klar ledelse.

Georgia (16 valgmenn)

Trump leder over Biden med 50,9 prosent av stemmene mot Bidens 49,1.

Bemerkninger: Det gjenstår fortsatt opptelling av stemmer i DeKalb fylke og Chatham fylke, som heller mot Biden. Det er ventet at opptellingen i Georgia sluttføres i løpet av onsdagen.

Michigan (16 valgmenn)

Biden leder med 50,5 prosent av stemmene mot Trumps 49,5.

Bemerkninger: Det gjenstår fortsatt opptelling av en betydelig del av stemmene i Wayne fylke, som inkluderer storbyen Detroit, og er regnet som et fylke som foretrekker Demokratene. Samtidig minker Trumps ledelse i Kent County. Trump vant imidlertid delstaten med knapp margin i 2016.

VEKKER OPPSIKT: Kjolen Melania Trump brukte da hun stemte under presidentvalget vekker oppsikt. Vis mer

North Carolina (15 valgmenn)

Trump leder med 50,7 prosent av stemmene mot Bidens 49,3.

Bemerkninger: En stor andel av stemmene er opptalt, og Biden må få en betydelig mengde av de gjenværende stemmene for å gå forbi Trump. Trump vant delstaten komfortabelt i 2016.

Arizona (11 valgmenn)

Biden leder over Trump med 51,7 prosent av stemmene mot Trumps 48,3.

Bemerkninger: Det gjenstår fortsatt opptelling av stemmer i viktige fylker i delstaten. Dette inkluderer Maricopa fylke med storbyen Phoenix, hvor Biden er den foretrukne kandidaten. Det er ventet at opptellingen i Arizona sluttføres i løpet av onsdag amerikansk tid, men det kan også ta lengre tid.

Wisconsin (10 valgmenn)

Biden leder med 50,3 prosent av stemmene mot Trumps 49,7.

Bemerkninger: Trump vant Wisconsin på overraskende vis i 2016, og selv om en stor andel av stemmene allerede er opptalt, så kan man fortsatt ikke utelukke Trumps muligheter.

USA-VALG: Oddvar Stenstrøm uttrykker stor bekymring etter president Donald Trump talte i morgentimene norsk tid onsdag 4. november. Video: Dagbladet Vis mer

Nevada (6 valgmenn)

Biden leder med 50,3 prosent av stemmene mot Trumps 49,7.

Bemerkninger: Hoveddelen av den gjenstående opptelling dreier seg om poststemmer, som regnes som en fordel for Biden.

Alaska (3 valgmenn)

Trump leder med 65,6 prosent av stemmene mot Bidens 34,4.

Bemerkninger: Det gjenstår fortsatt noe opptelling av stemmer i delstaten, og resultatet er formelt ikke kunngjort, men valgmennene går høyst sannsynlig til Donald Trump.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer