«Trump eller Clinton» - presidentvalget 2016:

- Trumps velgere vil bli skuffet

«Skandalen har inntruffet», men hvor skandaløst det blir, er ikke ekspertene helt sikre på. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Endelig ble det avgjort. Donald Trump blir USAs 45. president. Skuffelsen over Clintons nederlag preget gjengen i podcasten «Trump eller Clinton».I første avsnitt av podcasten uttalte Urix-veteran Bjørn Hansen at det ville være en skandale om Trump skulle vinne valget, og sammen med resten av gjengen har han hele veien regnet med at Hillary Clinton i dag skulle holde sin seierstale.

Hør hele podcasten øverst i saken, eller last den ned her.

- En skandale

Så skjedde det uventede. Meningsmålingene feilet, og en fornøyd Donald Trump kunne i dag tidlig annonsere seg selv som valgvinner.- Det er en skandale, fortsatte Hansen i podcasten, som ble spilt inn få timer etter at resultatet var klart.Deretter fortsatte Hansen med å liste opp saker Trump både har lovet og truet med å gjennomføre dersom han ville bli president:

- USA har fått en president som aldri har hatt et politisk verv, han er den mest uforberedte president i moderne historie, han vil fjerne helseforsikring av en titalls millioner amerikanere, han vil innføre skattelette til de rikeste, innføre straffetoll mot Kina, han vil vrake atomavtalen med Iran, han vil vrake den nordamerikanske handelsavtalen, han vil vrake Paris-avtalen om miljø, han vil bygge en mur mot Mexico, han vil deportere 10-15 millioner latinamerikanere fra USA, han vil spre atomvåpen, han vil ha mer tortur fra amerikansk side, og han vil utnevne en høyesterett som avskaffer retten til fri abort.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer